Animateka

  • festival
Slovenija

Mednarodni festival animiranega filma Animateka je mednarodni festival, ki se osredotoča na visokokakovostni avtorski animirani film. Vsak december v treh tekmovalnih programih predstavlja vrhunsko produkcijo kratkih animiranih filmov iz srednje in vzhodne Evrope, najbolj izvirne evropske študentske filme in skrbno izbrane mednarodne filme za otroke in najstnike. Vsako leto predstavi tudi različne posebne programe. Naj bo to jagodni izbor sodobnih del iz celega sveta, zgodovina animiranega filma različnih držav, različne tehnike animacije ali d

Mednarodni festival animiranega filma Animateka je mednarodni festival, ki se osredotoča na visokokakovostni avtorski animirani film. Vsak december v treh tekmovalnih programih predstavlja vrhunsko produkcijo kratkih animiranih filmov iz srednje in vzhodne Evrope, najbolj izvirne evropske študentske filme in skrbno izbrane mednarodne filme za otroke in najstnike. Vsako leto predstavi tudi različne posebne programe. Naj bo to jagodni izbor sodobnih del iz celega sveta, zgodovina animiranega filma različnih držav, različne tehnike animacije ali drugi tematski sklopi. Prav tako pa Animateka prinaša tudi nacionalne premiere najnovejših celovečernih animiranih filmov. Občinstvo vseh starosti ima možnost uživati tako v bogatem filmskem programu in tudi v številnih dogodkih, kot so pogovori z avtorji, predavanja, okrogle mize, regionalni pitchingi (vse znotraj industrijsko usmerjene platforme AnimatekaPRO), delavnice, razstave, koncerti in neformalna druženja. Cilj Animateke je biti osrednja točka srečevanja strokovnjakov iz regije in sveta, ustvarjanje sodelovanj in koprodukcij, hkrati pa pritegniti zanimanje lokalne javnosti, da se zaljubi v umetnost animiranega filma.

Kontaktni podatki

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta / 2 Reels - Association for Reanimation of Storytelling

naslov Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, Ljubljana, Slovenija
e-pošta info@animateka.si
spletna stran https://www.animateka.si/
reportaža
avtorica: Tina Poglajen
08.12.2018
novica
avtorica: Ingrid Mager
06.12.2018
katalog
2020
katalog
2019
katalog
2018
katalog
2017
katalog
2016
katalog
2015
katalog
2014
katalog
2013
katalog
2012
katalog
2011
katalog
2010
katalog
2009
katalog
2008
katalog
2007
katalog
2006
katalog
2005
nagrada
občinstva
2016
CED Slovenija nagrada
občinstva
podelil: Motovila
2014

Nagrada v sklopu otroških fillmov Slon. Denarna nagrada v vrednosti 1000 EUR, ki jo podeljuje slovenska pisarna Kreativne Evrope ob začetku Evropskega progama Kreativna Evropa (2014-2020). Tokratni program je namenjen razvoju občinstev, nagrada se podeljuje za vzornče primere dobre prakse za razvoj občinstev in programe filmske vzgoje.

nagrada
občinstva
2013

produkcija (1)

ime
Animateka

Stik z uredništvom