Kontaktni podatki

Urška Djukić

e-pošta urska.djukic@gmail.com
* 28.04.1986, Ljubljana, Slovenija

Študirala je na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici. V letu 2016 je posnela kratki igrano-animirani film »Dober tek, življenje!« ter zanj prejela nagrado vesna za najboljši kratki film na 19. Festivalu slovenskega filma. Leta 2018 je bila Urška izbrana za sodelovanje v programu SEE factory Jugovzhodna Evropa 2019, ki ga kurira Quinzaine des Réalisateurs v sodelovanju s Sarajevskim Filmskim Festivalom. V sklopu tega je so-režirala kratek igrani film »The right one«, ki je bil premierno prikazan maja 2019 v Cannesu. Za razvoj svojega prve

Študirala je na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici. V letu 2016 je posnela kratki igrano-animirani film »Dober tek, življenje!« ter zanj prejela nagrado vesna za najboljši kratki film na 19. Festivalu slovenskega filma. Leta 2018 je bila Urška izbrana za sodelovanje v programu SEE factory Jugovzhodna Evropa 2019, ki ga kurira Quinzaine des Réalisateurs v sodelovanju s Sarajevskim Filmskim Festivalom. V sklopu tega je so-režirala kratek igrani film »The right one«, ki je bil premierno prikazan maja 2019 v Cannesu. Za razvoj svojega prvenca je bila v letu 2019 izbrana v program FIRST FILMS FIRST, strokovno izobraževanje podprto s strani Goethe instituta. V istem letu je bila izbrana tudi v 39. edicijo prestižne Cinéfondation Rezidence, ki jo že od leta 2001 organizira Filmski Festival Cannes. Pol leta je preživela v Parizu, kjer je razvijala svoj prvi celovečerni film z naslovom "LITTLE TROUBLE GIRL". Urška s prepletanjem različnih form - animacije, fikcije ter različnih oblik eksperimentalnih tehnik ustvarja hibridne vizualne pripovedi in je posebej usmerjena v raziskovanje sodobne ženskosti.

Nagrade 1 nagrada
Organizacije DSR - Društvo slovenskih režiserjev

Zasedba (1)

režija (11)

animatorka
druga asistentka režije
druga asistentka režije
asistentka režije
asistentka kamere
Vesna
za kratki film
2016

Izbrani kratki film o poskusu odraščanja tridesetletnikov v nenavadnem in svežem slogu sledi mladi avtorski estetiki in v dovršeni izvedbi humor prepleta z navihanim družbenim komentarjem.