Martin Krpan

  • Kratki animirani film
  • 25’
  • 2017
  • Slovenija

V času habsburške monarhije živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče Cesar Krpana na pomoč. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti B

V času habsburške monarhije živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče Cesar Krpana na pomoč. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan premaga Brdavsa in odreši cesarstvo. Zaplete se pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila lipe. A Krpan se vseeno uspe dogovoriti s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka

animacija

glavni animator
glavni animator
glavni animator
glavni animator
glavna animatorka

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
soprodukcija
soprodukcija
Animacijska tehnika
2D animacija
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 // 16:9
Trajanje in dolžina
25 minut
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
268,140 EUR
Financiranje
23,000 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov
2016

Stik z uredništvom