Dogodki

23. DOKgodek: Filmska avtobiografija

17. - 19. maj 2022

V zadnjem filmskem izboru 2. sezone predstavljamo filma, Selfie brez retuše (2016) v režiji Vincija Vouga Anžlovarja ter Ljubljana-Zagreb-Garaža (2018) v režiji Yuliye Molina.

Preberi več
Izpostavljeno

Slovenski film. Na enem mestu.

© Kultura je ZAKON, zato spoštujem avtorske pravice.

V podatkovni bazi
5582
naslovov
16844
oseb
2052
organizacij
7896
gradiv
2027
nagrad

Na voljo za ogled (348)

Preglejte tematske zbrike:

Novice

V-F-X: Gen.Z

V-F-X: Gen.Z

V-F-X Ljubljana je mednarodni festival eksperimentalnih avdiovizualnih praks, ki ga letos že drugič organizirata SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA in Slovenska kinoteka. V treh festivalskih dnevih predstavlja raznolike avtorske poetike, raziskovanja in eksperimentiranja na področju umetniškega videa in filma. Med 19. in 22. majem 2022 si boste na povezavi lahko ogledali spletni program festivala V-F-X: Gen.Z. Kuratorka in kurator: Vesna Bukovec, Peter Cerovšek (SCCA-Ljubljana/Postaja DIVA)

16. maj 2022
Znani so prejemniki nagrad Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev in Sekcije plesnih ustvarjalcev leta 2022

Znani so prejemniki nagrad Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev in Sekcije plesnih ustvarjalcev leta 2022

Znani so prejemniki stanovskih nagrad in priznanj Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev (DSI) in Sekcije plesnih ustvarjalcev (SPU), ki deluje znotraj društva DSI, za leto 2022. Nagrado Ita Rina za življenjsko delo prejme igralka Silva Čušin, veliko nagrado zlati LOK za izjemen prispevek, bogatitev in razvoj plesne umetnosti na filmskem in avdiovizualnem področju pa prejme plesna novinarka in kritičarka Barbra Drnač.

16. maj 2022
Retrospektiva filmov režiserja Karpa Godine na beograjskem Beldocsu

Retrospektiva filmov režiserja Karpa Godine na beograjskem Beldocsu

Od 11. do 18. maja bo v Beogradu potekala 15. izdaja mednarodnega festivala dokumentarnega filma Beldocs, v sklopu katerega bo imel svojo retrospektivo filmov režiser Karpo Godina. Kot je zapisano na festivalski spletni strani, bodo na festivalu predvajani pogumni in pristni filmi najpomembnejših neodvisnih filmskih ustvarjalcev z vsega sveta enega vodilnih festivalov dokumentarnega filma v tem delu Evrope. Leta 2020 je na taistem festivalu imel retrospektivo svojih filmov tudi Mako Sajko.

10. maj 2022
Slovenski filmi, za katere niste še nikoli slišali

Slovenski filmi, za katere niste še nikoli slišali

V ponedeljek, 2. maja se bo v Kinodvoru zvrstilo pet slovenskih filmov, za katere niste še nikoli slišali! Filmski maraton po izboru publicista in kritika Marcela Stefančiča, jr. bo potekal od 14. ure do polnoči.

20. april 2022

Dogodki