Izpostavljeno

Poletje prijateljstva #poletje22

1. - 7. 2022

Več
Izpostavljeno

Slovenski film. Na enem mestu.

Preprosto dostopajte do podatkov o slovenskih filmih ter filmskih ustvarjalcih in si oglejte slovenske filme – možnost brezplačne izposoje za člane partnerskih knjižnic (nekateri filmi brezplačno dostopni vsem).

© Kultura je ZAKON, zato spoštujem avtorske pravice.

Več
V podatkovni bazi
5692
naslovov
17530
oseb
2154
organizacij
9551
gradiv
2123
nagrad

Na voljo za ogled (402)

Preglejte tematske zbrike:

Novice

POLETJE 22

POLETJE 22

V Bazi slovenskih filmov (BSF) vas to poletje med 1. julijem in 31. avgustom pričakuje izbor filmov za ogled . Ko se naveličate sparjene pijače, razgretega asfalta, žgočega sonca in sončne kreme, ki povsod pušča bele sledi, poiščite najbližjo senco in si oglejte slovenski film na bsf.si. Vse kar potrebujete je prenosna naprava za predvajanje in internetna povezava.

27. junij 2022
Film Inventura režiserja Darka Sinka po nagradi v Kranju na poletnih predstavah

Film Inventura režiserja Darka Sinka po nagradi v Kranju na poletnih predstavah

Celovečerni igrani prvenec Inventura je svojo pot po slovenskih kinodvoranah začel 4. maja. Potem se je zgodila projekcija na festivalu KRAFFT v Kranju, kjer je glavni igralec filma Radoš Bolčina za svojo vlogo v filmu prejel zlato jabolko za posebne dosežke (najboljši igralec). Pred tem je igralec za to vlogo že prejel vesno za glavno moško vlogo na 24. Festivalu slovenskega filma oktobra 2021, režiser Darko Sinko je prejel vesno za najboljšo režijo, film pa je prejel še posebno omembo Art kino mreže Slovenije.

24. junij 2022
Sanremo režiserja Miroslava Mandića v italijanski distribuciji

Sanremo režiserja Miroslava Mandića v italijanski distribuciji

Celovečerni igrani film Sanremo scenarista in režiserja Miroslava Mandića bo s 23. junijem začel redno distribucijo v italijanskih kinematografih. V zadnjih štirih letih je to tretji večinsko slovenski film, ki ni bil predstavljen samo na italijanskih filmskih festivalih, ampak tudi v redni distribuciji: Rudar (2017) režiserke Hanne Slak, ki ni nastal v italijanski soprodukcij in Ne pozabi dihati (2019) režiserja Martina Turka, ki je imel istega soproducenta kot Sanremo.

23. junij 2022
Nagrada žirije za Steakhouse režiserke Špele Čadež v Annecyju

Nagrada žirije za Steakhouse režiserke Špele Čadež v Annecyju

V soboto se je končal mednarodni festival animiranega filma v francoskem Annecyju (13. - 18. junij), ki nosi pridevnik najpomembnejšega filmskega festivala te atraktivne filmske forme. Slovenski kratki animirani film Steakhouse režiserke Špele Čadež je prejel nagrado strokovne žirije. Nagrada je češnja na torti že večkrat nagrajenega filma Steakhouse letošnje prejemnice Prešernovega sklada, ki subtilno spregovori o družinskem nasilju, skrhanih odnosih v razmerjih in tihem maščevanju, ki se kuha. Žirija je zapisala, da nagrado filmu podeljuje zaradi »lepo izdelane animacije in čudovite fizične izkušnje.«

20. junij 2022

Dogodki