Zavod ZVVIKS

  • produkcijska hiša
Slovenija
Zavod ZVVIKS je slovenska organizacija - produkcijska hiša, ki je sodelovala pri Slovo (2016), Liliana (2019) in Pogovor brez konca (2020).
Nagrade 3 nagrade

Kontaktni podatki

ZVVIKS, zavod za film in avdiovizualno produkcijo

naslov Celovška cesta 43, Ljubljana, Ljubljana, Slovenija
telefon +386 40 437 696
e-pošta info@zvviks.net
spletna stran http://www.zvviks.net
Vesna
za animirani film
2019

Animatorka in avtorica filma Milanka Fabjančič riše in sanja. Polnokrvno izkorišča formo animiranega žanra. S pomočjo animiranih metamorfoz nas popelje v domišljijski svet Liliane in njenega vsakdana, v čas Metropolisa, tekočih trakov, ljudi številk. Liki in forme se svobodno spreminjajo iz ene podobe v drugo in pri gledalcu vzbujajo občutenje nadrealnega in domišlijskega. V polnosti je izkoristila svobodo izraza, ki jo omogoča zgolj animirani film. Liliana kljubuje z nasmeškom, saj je njeno srce polno ljubezni. Hudomušen animirani film z odlično Magnificovo glasbo. Svetlobo, ki jo Liliana nosi v srcu, ponotranjimo tudi gledalci.

Vesna
za animirani film
2018

Koyaa je že nekaj časa prepoznaven animiran junak, vsako leto je tudi gost tega festivala. Njegov avtor Kolja Saksida je lutkovno animacijo razvil do svetovno primerljive vrhunske kakovosti, hkrati pa je ostal zvest svojemu junaku in najmlajšemu občinstvu, ki mu slovenski film ponudi občutno premalo.

Glavna nagrada sklopa Podmladek
za mladega ustvarjalca/ustvarjalko
2018

Glavno nagrado podeljujemo skupinskemu filmu Metum. Odlikujejo ga dovršeni detajli v sicer stilizirani animaciji. Uporaba plastelina poudari otroško perspektivo strahu, film lahkotno naslovi tabuizirano temo.

ime
Zavod ZVVIKS
Alternativna imena organizacije
ZVVIKS

Stik z uredništvom