Sever&Sever

  • produkcijska hiša
Slovenija
Sever&Sever je slovenska organizacija - produkcijska hiša, ki je sodelovala pri Ustav Republike Hrvatske (2016), Antigona - Kako si upamo! (2020) in Koliko se ljubiš? (2018).
Nagrade 4 nagrade

Kontaktni podatki

SEVER & SEVER filmska produkcija d.o.o.

naslov Trubarjeva cesta 21A, Ljubljana, Ljubljana, Slovenija
telefon +386 51 449 933
e-pošta nina.jeglic@gmail.com
spletna stran http://www.seversever.com
Vesna
za dokumentarni film
2020

Antigona – kako si upamo! je film, ki presega ustaljeno razmejitev med igranim in dokumentarnim filmom. S svojo formalno in intelektualno kompleksnostjo tvori izzivalno filmsko delo, s katerim so ustvarjalci na velikopotezen način odprli teme, ki segajo bistveno onkraj naših meja. Ambicioznost te vrste v slovenskem prostoru redko vidimo, zato ji žirija podeljuje vesno za najboljši dokumentarni film, nagrada pa naj bo zgolj uvod v nadaljnje uspehe filma na njegovi mednarodni poti.

Vesna
za dokumentarni film
2018

Nina Blažin je z občutljivim dokumentarnim pogledom vstopila v življenje dveh mladih odvisnikov; podala se je v svet, ki ga radi preslišimo in spregledamo. Portretiranca živita na eksistencialnem robu, vendar se tudi tam najde nekaj ljubezni in potrebe po lepoti. Svoja junaka nam je približala do najintimnejših plasti, hkrati pa je s plemenitim avtorskim občutkom ohranila njun človeški ponos. Kljub zahtevnemu dokumentarističnemu pristopu pa film uspe razmišljati tudi vizualno.

Vesna
za kratki film
2016

Izbrani kratki film o poskusu odraščanja tridesetletnikov v nenavadnem in svežem slogu sledi mladi avtorski estetiki in v dovršeni izvedbi humor prepleta z navihanim družbenim komentarjem.

Vesna
za manjšinsko koprodukcijo
2016

Izbrani koprodukcijski film z dovršenim jezikom, subtilnimi režijskimi prijemi in vrhunsko igro sporoča, da različnost ni le stanje družbe, ampak pogoj za njen obstoj.

ime
Sever&Sever
Alternativna imena organizacije
Sever & Sever

Stik z uredništvom