Cvinger film

  • production company
Ljubljana, Slovenia
Cvinger film is a Slovenian production company, that was involved with Cent'anni (2023), Družina (2017) and Všechno bude (2018).
Awards 4 awards

Contacts

Cvinger film, Zavod za kulturne dejavnosti

Address Dunajska cesta 156, Ljubljana, Ljubljana, Slovenia
Phone +386 51 358 339
Mail rok.bicek@gmail.com
Website www.cvinger-film.si
Vesna Award
best minority coprodution
2018

Zimske muhe so očarljiv road movie, ki pa potuje predvsem skozi razburljivo in hkrati brezčasno pokrajino odraščanja. Film poišče otroka v nas, polnega nedolžnih užitkov, z vedno veliko željo po avanturi, raziskovanju in nenehnem popotovanju po sladkih bridkostih sveta. Olmo Omerzu vodi filmsko zgodbo z lahkotnostjo pravljice, jo bogati s prefinjenim humorjem, hkrati pa ohranja odgovoren odnos do teme.

Vesna Award
best feature film
2017

Družina je s svojim neizprosno iskrenim prikazom življenja na socialnem in kulturnem robu Slovenije prepričljivo pokazala, da se širši družbeni problemi na koncu vedno lomijo na konkretnih posameznikih. Film je še zlasti prepričljiv, ker njegov režiser, Rok Biček, posnetega materiala ni zvezal v lahko razumljivo pripoved, ki bi gledalcem ponujala preprosto interpretacijo dogajanja. Za film je namreč značilna kompleksna dramaturška in časovno-prostorska struktura, ki nas sili, da si dogajanje osmislimo sami, s tem pa ostajamo aktivni gledalci, ki ne sprejemamo vsega, kar nam ponujajo vedno bolj populistično naravnani množični mediji.

Name
Cvinger film

Contact the editors