Cvinger film

  • produkcijska hiša
Slovenija
Cvinger film je slovenska organizacija - produkcijska hiša, ki je sodelovala pri Cent'anni (s.d.), Družina (2017) in Všechno bude (2018).
Nagrade 4 nagrade

Kontaktni podatki

Cvinger film, Zavod za kulturne dejavnosti

naslov Dunajska cesta 156, Ljubljana, Ljubljana, Slovenija
telefon +386 51 358 339
e-pošta rok.bicek@gmail.com
spletna stran www.cvinger-film.si

produkcija (15)

distribucija
Vesna
za manjšinsko koprodukcijo
2018

Zimske muhe so očarljiv road movie, ki pa potuje predvsem skozi razburljivo in hkrati brezčasno pokrajino odraščanja. Film poišče otroka v nas, polnega nedolžnih užitkov, z vedno veliko željo po avanturi, raziskovanju in nenehnem popotovanju po sladkih bridkostih sveta. Olmo Omerzu vodi filmsko zgodbo z lahkotnostjo pravljice, jo bogati s prefinjenim humorjem, hkrati pa ohranja odgovoren odnos do teme.

Vesna
za celovečerni film
2017

Družina je s svojim neizprosno iskrenim prikazom življenja na socialnem in kulturnem robu Slovenije prepričljivo pokazala, da se širši družbeni problemi na koncu vedno lomijo na konkretnih posameznikih. Film je še zlasti prepričljiv, ker njegov režiser, Rok Biček, posnetega materiala ni zvezal v lahko razumljivo pripoved, ki bi gledalcem ponujala preprosto interpretacijo dogajanja. Za film je namreč značilna kompleksna dramaturška in časovno-prostorska struktura, ki nas sili, da si dogajanje osmislimo sami, s tem pa ostajamo aktivni gledalci, ki ne sprejemamo vsega, kar nam ponujajo vedno bolj populistično naravnani množični mediji.

ime
Cvinger film

Stik z uredništvom