A Atalanta

  • produkcijska hiša
Slovenija
A Atalanta je slovenska organizacija - produkcijska hiša, ki je sodelovala pri Prasica, slabšalni izraz za žensko (2021), Sestre (2021) in Una nuova vita (2019).
Nagrade 8 nagrad

Kontaktni podatki

A ATALANTA filmska in video produkcija, distribucija in marketing, d.o.o.

naslov Korytkova ulica 34, Ljubljana, Ljubljana, Slovenija
telefon +38614218620
e-pošta info@aatalanta.si
spletna stran http://www.aatalanta.si

produkcija (22)

tehnična podpora
zahvala
Daniel
za kratki film
2021

Zaradi formalne svežine in ekspresivne moči, ki zaznamujeta podajanje zgodbe o neznačilnem sestrstvu v izrazito dialektičnem družbenokulturnem kontekstu. Sodobno sestrstvo, ki brezkompromisno premaguje konformizem in tradicionalne sheme ter izraža močno voljo do preživetja v patriarhalni družbi z oblikovanjem novih pravil in zapovedi.

Vesna
za kratki film
2020

Kratki film lahko gledalce nagovarja kot odsek nečesa večjega ali pa kot skrbno zaokrožena miniatura. Režiserju Áronu Horváthu Botki je z Delčki uspelo najti pripoved, ki sijajno razkaže ves potencial kratke igrane forme. To mu je uspelo s prepričljivo režijsko in igralsko izvedbo, kakor tudi z dosego izjemnega čustvenega učinka, ki je povsem na nivoju celovečernih dram. Delčki je eden tistih kratkih igranih filmov, ki mu ni potrebno nič več dodati ali odvzeti, saj vse svoje potenciale uresniči v takšni obliki, v kakršni ga imamo pred sabo prav zdaj.

ime
A Atalanta
Alternativna imena organizacije
A Atalanta

Stik z uredništvom