Mulc - frača

  • Kratki animirani film
  • 11’
otroški
  • 2009
  • Slovenija

Trinajstletni Mulc živi v majhni vasici pod slovenskimi Alpami. Svoj čas preživlja z najboljšim prijateljem Mačkom. Kot vsako jutro se z Mačkom odpeljeta s triciklom na bližnji hrib, na katerem raste veličastno drevo. V drevesu je duplina in v njej stara knjiga, v kateri so načrti za igrače in predmete, ki si jih Mulc že od nekdaj želi izdelati. V devetminutni zgodbi Mulc in Mačkon izdelata vsem p

Trinajstletni Mulc živi v majhni vasici pod slovenskimi Alpami. Svoj čas preživlja z najboljšim prijateljem Mačkom. Kot vsako jutro se z Mačkom odpeljeta s triciklom na bližnji hrib, na katerem raste veličastno drevo. V drevesu je duplina in v njej stara knjiga, v kateri so načrti za igrače in predmete, ki si jih Mulc že od nekdaj želi izdelati. V devetminutni zgodbi Mulc in Mačkon izdelata vsem poznano fračo, narejeno iz veje v obiki črke V in gumijaste elastike, za katero sta poiskala načrt v knjigi . Po načrtu je otrokom in gledalcem ter našemu junaku jasno, kako narediti fračo. Material za izdelavo poiščeta v naravi, če pa se to ne da, uporabita čudežno torbico, v kateri so vsi rekviziti, ki jih potrebujeta. Načrt zanima tudi fatalno izumiteljico Gospodično Krt, ki je opremljena z najnovejšo satelitsko in računalniško opremo. V zgodbi spremljamo njen izum hajtek frače s številnimi lučkami in s svetlečimi kroglicami, ki iz držala frače, kjer so nameščene, same skačejo na vzmet, se izstrelijo in se potem tudi same vrnejo v držalo frače, da jih ni treba hoditi iskat. V zgodbi nastopa še komični lik: soseda Aria Histeria BelCasa, ki ima najbolj urejen in najbolj kičast vrt v okolici. Če gre pri izumu kaj narobe, je ona tam zato, da utrpi vse posledice storjene napake. V zgodbi spoštovani sosedi Arii, junaki, z eno od kroglic, po pomoti zamašijo obo na novo pridobljeni fontani v obliki nilskega konja, ki je do tega trenutka brizgala čudovite pljuske v simetričnem časovnem intervalu ene sekunde. Ker se je oba zamašila, se ustvari podpritisk in voda naenkrat z vso močjo špricne naravnost v kamero. Soseda na koncu komično zakriči AAAAAAAAAAAAAAAA!!! MuuuuuuuuuuuuulC!!!

Režija Kolja Saksida
movie poster placeholder

scenarij

scenaristka
soscenarist

režija

režiser

produkcija

producent
soproducent

animacija

animator
(3D)
animator
animator
animator
(3D)
animator
(3D)

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažerka

scenografija

scenograf
scenograf
scenografka
scenografka
scenograf

kostumografija

kostumografka

zvok

oblikovalec zvoka
oblikovalec zvoka
asistentka režije
asistentka produkcije
asistentka produkcije
rekviziter
rekviziter
izvajalec sinhronih šumov
asistent kamere
oblikovalec luči
oblikovalec luči
glavna risarka
avtorica lutk
avtor lutk
avtor lutk
asistent kostumografije
asistent kostumografije
asistent kostumografije
asistent kostumografije
asistent kostumografije
grafična oblikovalka
grafični oblikovalec
grafični oblikovalec
avtor besedila pesmi
avtor besedila pesmi

produkcija

produkcija
soprodukcija
poprodukcija slike
Tekmovalni program - kratki film
2010
Alternativni naslovi
Kiddo - Slingshot (angleščina)
Žanr
otroški
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,66:1 (5:3)
Trajanje in dolžina
11 minut
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
film 35mm
video Betacam SP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
174,621.00 EUR

Stik z uredništvom