Sestre

  • Kratki igrani film
  • 2021
  • Slovenija

Sina, Mihrije in Jasna so tri najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih. Dekleta fantovskega izgleda, vedno oblečena v ohlapne sive trenerke, z lasmi spetimi v nizek čop, zatlačen v pulover ob hrbtu, trenirajo borilne veščine in se držijo bolj zase. Zaradi svojega življenjskega stila pridejo pogosto v konflikt z lokalnimi fanti. V enem izmed pretepov jih pred totalnim porazom in ponižanjem reši krhko dekle, ki to v bistvu šele postaja.

Režija Katarina Rešek
Zasedba Sarah Al Saleh, Mina Milovanović, Mia Skrbinac
Nagrade 1 nagrada
Izjava režiserke

Inspiracija za zgodbo o treh sodobnih virđinah so bila dekleta, ki se jih spomnim iz otroštva. Tista “pozabljena” dekleta v ohlapnih oblekah z nizkimi čopi na dnu glave, ki so nekako ostale ujetnik sv

Inspiracija za zgodbo o treh sodobnih virđinah so bila dekleta, ki se jih spomnim iz otroštva. Tista “pozabljena” dekleta v ohlapnih oblekah z nizkimi čopi na dnu glave, ki so nekako ostale ujetnik svoje družine in okolja, ker niso ustrezale rigidnim smernicam, in ki se jih spomnim kako so kdaj še v odrasli dobi prijele svojo mamo za roko. Ko sem nato čez nekaj časa, kot videospot, posnela zgodbo o trans ženski, se je vse nekako zaokrožilo in vedela sem, da je to zgodba, ki jo moram spraviti v življenje. V Sestrah se srečata dva svetova, ki sta v post-balkanskem okolju zaznana kot neustrezna in nenazadnje nefunkcionalna ~ družbeno nefunkcionalna ženska, ki ne zna in noče sprejeti svoje družbeno dodeljene vloge in ženska z nefunkcionalnimi rodili, a si med seboj pomagata prepoznati svojo lastno vrednost in se povzdigneta nad predstave okolja.

scenarij

scenaristka

režija

režiserka

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažer

scenografija

scenografka

kostumografija

kostumograf

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
poprodukcija slike
poprodukcija zvoka
tehnična podpora
Alternativni naslovi
Sisters (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Barva
barvni

Stik z uredništvom