Sašo Podgoršek

* 1964, Brežice, Slovenija
Sašo Podgoršek je režiser in scenarist, ki je sodeloval pri Sladke sanje (2001), Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? (2005) in Temni angeli usode (1999).
Nagrade 10 nagrad

režija (28)

asistent režije
asistent režije
asistent režije
asistent
sodelavec
Vesna (žirije)
za montažo
2014

V plesnem filmu VAŠHAVA se prepletajo tako likovni, zvočni, kot plesni elemeni v (verjetno) sklepno zgodbo sodelovanja med ustvarjalci filma s Sašom Podgorškom in plesno skupino En-Knap. Sozvočje vseh elementov v filmsko prepričljivo celoto pa je omogočil prav montažni kreativni proces, ki je eden izmed bolj pomembnih filmskih elementov filma VAŠHAVA.

Viktor (žirije)
za dokumentarno TV-oddajo
2007

Viktorji 2006

Vesna (žirije)
za najboljši film (srednjemetražni)
2005

Za filmsko nadgradnjo plesnega projekta S.K.I.N. skupine En-Knap, v kateri izstopajo izjemno natančna zvočna, glasbena in vizualna kompozicija.

FIPRESCI nagrada (kritiške žirije)
za najboljši film
2002

Angleško: For its tender, satirical and authentic evocation of growing up in Slovenia in the 1970s and its more general appeal to audiences beyond.

nagrada Der Heinrich (občinstva)
za najboljši film
2002
Vesna (žirije)
za najboljši film (celovečerni)
2001

Sladke sanje z dobrim spominom na provincialno življenje v nekem slovenskem mestu v 70. letih nekdanje Jugoslavije in z vidika mladega junaka prikazujejo težave odraščanja v protislovnih pogojih. Film odlikujejo enostavnost, poetičnost in emocionalnost.

Zlati ključ (žirije)
za najboljši film
2000

V kategoriji "Artefakty".

posebna nagrada (žirije)
-------
1997

Nagrada župana mesta Trencin

soustanovitelj