Sašo Podgoršek

Sašo Podgoršek is a director and screenwriter, who worked on Sladke sanje (2001), Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? (2005) and Temni angeli usode (1999).
Awards 8 awards
Vesna Award
best editing
2014

V plesnem filmu VAŠHAVA se prepletajo tako likovni, zvočni, kot plesni elemeni v (verjetno) sklepno zgodbo sodelovanja med ustvarjalci filma s Sašom Podgorškom in plesno skupino En-Knap. Sozvočje vseh elementov v filmsko prepričljivo celoto pa je omogočil prav montažni kreativni proces, ki je eden izmed bolj pomembnih filmskih elementov filma VAŠHAVA.

Vesna Award
best mid-length film
2005

Za filmsko nadgradnjo plesnega projekta S.K.I.N. skupine En-Knap, v kateri izstopajo izjemno natančna zvočna, glasbena in vizualna kompozicija.

FIPRESCI Award
critic's choice
2002

For its tender, satirical and authentic evocation of growing up in Slovenia in the 1970s and its more general appeal to audiences beyond.

Vesna Award
best feature film
2001

Sladke sanje z dobrim spominom na provincialno življenje v nekem slovenskem mestu v 70. letih nekdanje Jugoslavije in z vidika mladega junaka prikazujejo težave odraščanja v protislovnih pogojih. Film odlikujejo enostavnost, poetičnost in emocionalnost.