Vašhava

  • Kratki igrani film
  • 29'
plesni
  • 2014
  • Slovenija

Plesni film Vašava koreografa Iztoka Kovača in režiserja Saša Podgorška, predstavlja vrhunec filmske produkcije EN-KNAP in vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavski in rudniški objekti, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, so bili namreč soočeni z nego

Plesni film Vašava koreografa Iztoka Kovača in režiserja Saša Podgorška, predstavlja vrhunec filmske produkcije EN-KNAP in vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavski in rudniški objekti, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, so bili namreč soočeni z negotovo prihodnostjo in možnostjo skorajšnje rušitve. V filmu se mednarodna plesna skupina EnKnapGroup, v tem posvetilu avtorja Iztoka Kovača rodnemu kraju, še zadnjič sooča z rudniškimi prostori, predno ti za vedno izginejo iz kolektivnega zavednega. Od njih se poslovijo dostojno. Še zadnjič jih napolnijo z vitalnostjo življenja, kot ga doživljajo sami. Trdo, konkretno delo prednikov v teh prostorih nadomesti izpiljen EN-KNAP-ovski plesni izraz, utrjen s plesalci iz Anglije, Švedske, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.

scenarij

scenarist
scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka

koreografija

koreograf

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor/-ica glasbe
avtor glasbe

montaža

montažer

scenografija

scenograf

kostumografija

kostumograf

zvok

oblikovalec/-ka zvoka
snemalec
(steadicam)
ostrilec
asistent kamere
skrbnik materiala
osvetljevalec
osvetljevalec
scenski mojster
scenski mojster
scenski mojster
kolorist

produkcija

produkcija
Vesna
za montažo
2014

V plesnem filmu VAŠHAVA se prepletajo tako likovni, zvočni, kot plesni elemeni v (verjetno) sklepno zgodbo sodelovanja med ustvarjalci filma s Sašom Podgorškom in plesno skupino En-Knap. Sozvočje vseh elementov v filmsko prepričljivo celoto pa je omogočil prav montažni kreativni proces, ki je eden izmed bolj pomembnih filmskih elementov filma VAŠHAVA.

Tekmovalni - kratki igrani filmi
Festivalska projekcija
2015
Alternativni naslovi
Vashava (angleščina)
Žanr
plesni
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
2,39:1/2,35:1
Trajanje in dolžina
29'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Število sličic na sekundo
25
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
79,376.00 EUR
Financiranje
58,000.00 EUR
razpis / za realizacijo AV projektov
2012

Stik z uredništvom