• prvenec

Piccolo Corpo

Telesce

  • Celovečerni igrani film
  • 89’
  • 2021
  • Italija, Slovenija, Francija

Italija, začetek 20. stoletja. Mlada Agata rodi mrtvorojenega otroka. Izve za kraj v gorah, kjer mrtvorojene za en dih oživijo, jih zato lahko krstijo ter tako njihovo dušo rešijo vic. Odpravi se na nevarno pot proti gorskem svetišču, ki obeta čudež. Na poti spozna osamljenega fanta Risa, ki ji ponudi pomoč.

Režija Laura Samani
Zasedba Celeste Cescutti, Ondina Quadri, Marco Geromin
Nagrade 4 nagrade
vrstni red špice
modri Ignac
tatica Lia
vodja rudnika
Mattia, Agatin mož
Risova mati

scenarij

scenaristka
scenarist
scenaristka

režija

režiserka

produkcija

producentka
soproducent
soproducent

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtorica glasbe

montaža

montažerka

scenografija

scenografka

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
oblikovalec zvoka
oblikovalka zvoka
direktor filma

produkcija

prodaja
(svetovna prodaja)
tehnična podpora
Iris
za fotografijo
2022

V celovečernem igranem filmu. Postprodukcija NuFrame zmagovalcu za najboljšo fotografijo v igranem celovečernem filmu nudi storitve v vrednosti 2.000 EUR.

Vesna
za fotografijo
2021

Mitja Ličen je bil v koprodukcijskem filmu Telesce pred velikim izzivom: zgodba se dogaja pred več kot sto leti. To dramatično in čustveno pripoved, kjer se glavni junaki borijo za preživetje in se simbolno prebijajo skozi peklenske situacije, je direktor fotografije posnel tako, da se gledalec počuti del tega minulega sveta, njegovih grozovitosti in odrešitev.

FIPRESCI nagrada
za celovečerni film
2021

Da bi premagala žalost ter presegla dogme in običaje svojega časa, se plemenita mlada junakinja odpravi na težavno pot, na kateri tvega življenje, da bi rešila dušo svojega otroka. Avtentično in na izročilu prednikov osnovano, toda hkrati sodobno filmsko zgodbo univerzalnega pomena Laura Samani upodobi z brezkompromisno estetiko in globokim občutjem, da so čudeži mogoči.

Vesna
za manjšinsko koprodukcijo
2021

V tem sklopu smo videli nekaj izjemnih umetniških filmov, ki so že obšli festivale po svetu in zagotovo sodijo v vrh evropske kinematografije, zato odločitev o tem, kateremu od njih dodeliti nagrado, ni bila lahka. Odločitev nam je nekoliko olajšalo pravilo, da lahko slovenski avtorji dobijo vesno tako za večinske kot za manjšinske koprodukcije, s čimer smo želeli poudariti njihovo kakovost. Nagrado za najboljšo manjšinsko koprodukcijo prejme prvenec italijanske režiserke Laure Samani Telesce. To je film izjemne vizualne moči in telesnosti, ki se s platna preliva v gledalca. Postavi nas v izkušnjo podeželskega življenja z začetka 20. stoletja, ne da bi pri tem zapadel v kič ali romantizacijo življenja naših babic in prababic. Preseneti nas s subtilnimi scenarističnimi obrati ter z uporabo slovenskih in italijanskih narečij. Obenem je nežen in krut. Vsekakor je to čudovit film, za katerega upamo, da bo skupaj z drugimi izjemnimi manjšinskimi koprodukcijami našel pot v slovenske kinematografe.

Teden kritikov
Premiera
2021
Premiera
07.2021 / Festival de Cannes, Teden kritikov, Cannes, Francija
Alternativni naslovi
Small Body (angleščina)
Telesce (slovenščina)
Prvenec
da
Produkcijske države
Italija, Slovenija, Francija
Jezik
italijanščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,85:1
Trajanje in dolžina
89 minut
Barva
barvni
Zvok
5.1
Prikazovalni format
digitalni DCP

Stik z uredništvom