• Debut film

Piccolo Corpo

Small Body

  • Fiction Film
  • 89’
  • 2021
  • Italy, Slovenia, France

Italy, 1900. Young Agata’s baby is stillborn and so, condemned to Limbo. Agata hears about a place in the mountains, where infants can be brought back to life for just one breath, to baptize them. She undertakes a voyage with her daughter’s small body hidden in a box and meets Lynx, a solitary boy who offers to help her. They set off on an adventure which will enable both to come close to a miracle that seems impossible.

Director Laura Samani
Cast Celeste Cescutti, Ondina Quadri, Marco Geromin
Awards 4 awards
Credits order
modri Ignac
Aunite Lia
Mine Manager
Mattia, Agatin mož
Ris' Mother

Writing

screenwriter
screenwriter
screenwriter

Direction

director

Production

producer
co-producer
co-producer

Cinematography

director of photography

Music

music composer

Editing

film editor

Production design

production designer

Costume design

costume designer

Make-up

key make-up artist

Sound design

sound designer
sound designer
sound designer
line producer

production

sales
(world sales)
technical support
Iris Award
best cinematography
2022

In a feature film.

Vesna Award
best cinematography
2021

Mitja Ličen je bil v koprodukcijskem filmu Telesce pred velikim izzivom: zgodba se dogaja pred več kot sto leti. To dramatično in čustveno pripoved, kjer se glavni junaki borijo za preživetje in se simbolno prebijajo skozi peklenske situacije, je direktor fotografije posnel tako, da se gledalec počuti del tega minulega sveta, njegovih grozovitosti in odrešitev.

FIPRESCI Award
best feature film
2021

Da bi premagala žalost ter presegla dogme in običaje svojega časa, se plemenita mlada junakinja odpravi na težavno pot, na kateri tvega življenje, da bi rešila dušo svojega otroka. Avtentično in na izročilu prednikov osnovano, toda hkrati sodobno filmsko zgodbo univerzalnega pomena Laura Samani upodobi z brezkompromisno estetiko in globokim občutjem, da so čudeži mogoči.

Vesna Award
best minority coprodution
2021

V tem sklopu smo videli nekaj izjemnih umetniških filmov, ki so že obšli festivale po svetu in zagotovo sodijo v vrh evropske kinematografije, zato odločitev o tem, kateremu od njih dodeliti nagrado, ni bila lahka. Odločitev nam je nekoliko olajšalo pravilo, da lahko slovenski avtorji dobijo vesno tako za večinske kot za manjšinske koprodukcije, s čimer smo želeli poudariti njihovo kakovost. Nagrado za najboljšo manjšinsko koprodukcijo prejme prvenec italijanske režiserke Laure Samani Telesce. To je film izjemne vizualne moči in telesnosti, ki se s platna preliva v gledalca. Postavi nas v izkušnjo podeželskega življenja z začetka 20. stoletja, ne da bi pri tem zapadel v kič ali romantizacijo življenja naših babic in prababic. Preseneti nas s subtilnimi scenarističnimi obrati ter z uporabo slovenskih in italijanskih narečij. Obenem je nežen in krut. Vsekakor je to čudovit film, za katerega upamo, da bo skupaj z drugimi izjemnimi manjšinskimi koprodukcijami našel pot v slovenske kinematografe.

Cannes Critics’ Week
Premiere
2021
Premiere
07.2021 / Festival de Cannes, Cannes Critics’ Week, Cannes, France
Alternative title
Small Body (english)
Telesce (slovenian)
First feature
Yes
Production countries
Italy, Slovenia, France
Languages
italian
Technical data
Aspect ratio
1,85:1
Duration and length
89 minutes
Colour
Colour
Sound
5.1
Screening formats
digital DCP

Contact the editors