Sever&Sever

Sever & Sever
  • production company
Slovenia
Sever&Sever is a Slovenian production company, that was involved with Ustav Republike Hrvatske (2016), Antigona - Kako si upamo! (2020) and Koliko se ljubiš? (2018).
Awards 4 awards

Contacts

SEVER & SEVER filmska produkcija d.o.o.

Address Trubarjeva cesta 21A, Ljubljana, Ljubljana, Slovenia
Phone +386 51 449 933
Mail nina.jeglic@gmail.com
Website http://www.seversever.com
Vesna Award
best documentary
2020

Antigona – kako si upamo! je film, ki presega ustaljeno razmejitev med igranim in dokumentarnim filmom. S svojo formalno in intelektualno kompleksnostjo tvori izzivalno filmsko delo, s katerim so ustvarjalci na velikopotezen način odprli teme, ki segajo bistveno onkraj naših meja. Ambicioznost te vrste v slovenskem prostoru redko vidimo, zato ji žirija podeljuje vesno za najboljši dokumentarni film, nagrada pa naj bo zgolj uvod v nadaljnje uspehe filma na njegovi mednarodni poti.

Vesna Award
best documentary
2018

Nina Blažin je z občutljivim dokumentarnim pogledom vstopila v življenje dveh mladih odvisnikov; podala se je v svet, ki ga radi preslišimo in spregledamo. Portretiranca živita na eksistencialnem robu, vendar se tudi tam najde nekaj ljubezni in potrebe po lepoti. Svoja junaka nam je približala do najintimnejših plasti, hkrati pa je s plemenitim avtorskim občutkom ohranila njun človeški ponos. Kljub zahtevnemu dokumentarističnemu pristopu pa film uspe razmišljati tudi vizualno.

Vesna Award
best short
2016

Izbrani kratki film o poskusu odraščanja tridesetletnikov v nenavadnem in svežem slogu sledi mladi avtorski estetiki in v dovršeni izvedbi humor prepleta z navihanim družbenim komentarjem.

Vesna Award
best minority coprodution
2016

Izbrani koprodukcijski film z dovršenim jezikom, subtilnimi režijskimi prijemi in vrhunsko igro sporoča, da različnost ni le stanje družbe, ampak pogoj za njen obstoj.

Name
Sever&Sever
Alternative company names
Sever & Sever

Contact the editors