Vinko Möderndorfer

Vinko Möderndorfer is a director and screenwriter, who worked on Pokrajina Št. 2 (2008), Inferno (2014) and Predmestje (2004).
Awards 5 awards and 6 nominations

Cast (1)

Writing (6)

screenwriter
screenwriter
based on the book by
(roman: Pokrajina št. 2)
screenwriter
based on the book by
(roman: Predmestje)
screenwriter
Festival Award
new artist
2015

Best new director

Vesna Award
best directing
2008

Režiser Vinko Möderndorfer spretno in trezno poveže vse elemente filma v intenzivno in prepričljivo celoto. Gledalca vodi in vpleta v zgodbo, ustvari izjemno atmosfero in celo plejado izvrstnih likov, odlično režira tako prizore seksa kot krvave umore. Ne kopiči kadrov brez potrebe, ohranja potrebno distanco in kaže veliko disciplino ter režijski talent.

Vesna Award
best feature film
2008

Film Pokrajina št. 2 je prepričljiva in sodobna žanrska upodobitev še vedno aktualne in boleče tematike iz naše polpretekle zgodovine, ki dosega visoke produkcijske standarde, kakršni so sicer značilni za bolj razvite kinematografije.

Slovenian Film Critics' Award
critic's choice
2004

Žirija ugotavlja, da v produkciji, ki ne dosega povprečja zadnjih let, izstopata filma Ruševine režiserja Janeza Burgerja in Predmestje režiserja Vinka Möderndorferja. Möderndorfer se je z izvrstno igralsko ekipo lotil brezkompromisne teme, ki ni pogosta v slovenskih filmih, vedno bolj pa napolnjuje naš vsakdanjik. Žirija Društva slovenskih filmskih kritikov zato filmu Predmestje podeljuje priznanje za najboljši celovečerni igrani film 7. festivala slovenskega filma.

Nominations
Festival Award
best film
2015

Mediterranean counries feature film competition

Festival Award
best film
2015

Best film in category.

Festival Award
best film
2010

Official Competition for Long Films of Mediterranean Countries

Giornate Degli Autori Award
-------
2008

Giornate degli Autori.

Giornate Degli Autori Award
-------
2004

Giornate degli Autori