Vinko Möderndorfer

* 1958, Celje, Slovenija
Vinko Möderndorfer je režiser in scenarist, ki je sodeloval pri Pokrajina Št. 2 (2008), Inferno (2014) in Predmestje (2004).
Nagrade 13 nagrad

Zasedba (1)

scenarij (6)

scenarist
scenarist
avtor literarne predloge
(roman: Pokrajina št. 2)
avtor literarne predloge
(roman: Predmestje)
Vesna
za režijo
2008

Režiser Vinko Möderndorfer spretno in trezno poveže vse elemente filma v intenzivno in prepričljivo celoto. Gledalca vodi in vpleta v zgodbo, ustvari izjemno atmosfero in celo plejado izvrstnih likov, odlično režira tako prizore seksa kot krvave umore. Ne kopiči kadrov brez potrebe, ohranja potrebno distanco in kaže veliko disciplino ter režijski talent.

Vesna
za celovečerni film
2008

Film Pokrajina št. 2 je prepričljiva in sodobna žanrska upodobitev še vedno aktualne in boleče tematike iz naše polpretekle zgodovine, ki dosega visoke produkcijske standarde, kakršni so sicer značilni za bolj razvite kinematografije.

nagrada mladega občinstva CMCAS
občinstva
2004

Nagrada v višini 1500 EUR za režiserja, ki jo podeljuje CMCAS (Caisse Mutuelle Complémentaire d'Action Sociale )

nagrada slovenskih filmskih kritikov in kritičark
kritikov
2004

Žirija ugotavlja, da v produkciji, ki ne dosega povprečja zadnjih let, izstopata filma Ruševine režiserja Janeza Burgerja in Predmestje režiserja Vinka Möderndorferja. Möderndorfer se je z izvrstno igralsko ekipo lotil brezkompromisne teme, ki ni pogosta v slovenskih filmih, vedno bolj pa napolnjuje naš vsakdanjik. Žirija Društva slovenskih filmskih kritikov zato filmu Predmestje podeljuje priznanje za najboljši celovečerni igrani film 7. festivala slovenskega filma.