Ko sem se pogledala navzdol

  • Kratki igrani film
  • 15'
eksperimentalni, plesni
  • 2017
  • Slovenija

Film nas popelje skozi delovni dan protagonistk – tovarniških delavk. Njihovo osnovno orodje je telo, pripravljeno za izvajanje težkih fizičnih del. Vsak dan znova se odvija ista zgodba, isti obrazi, isti prostori in isto delo. Monotonost jih ubija in pušča same. Vse bolj so utesnjene in išče se rešilna bilka, izhod, pobeg. Ko se pojavi prva priložnost, jo zgrabijo z obema rokama. Pot jih vodi n

Film nas popelje skozi delovni dan protagonistk – tovarniških delavk. Njihovo osnovno orodje je telo, pripravljeno za izvajanje težkih fizičnih del. Vsak dan znova se odvija ista zgodba, isti obrazi, isti prostori in isto delo. Monotonost jih ubija in pušča same. Vse bolj so utesnjene in išče se rešilna bilka, izhod, pobeg. Ko se pojavi prva priložnost, jo zgrabijo z obema rokama. Pot jih vodi navzgor, stran od teže in bremena, v prostore, kjer vladajo drugačni zakoni fizike. Plešejo, plavajo in lebdijo v zraku, kjer z veščinami sodobnega cirkusa (ples na svilenih trakovih) izvajajo usklajene in dinamične koreografije. Delavsko okolje z industrijsko ikonografijo nam pričara težo napornega vsakdana, medtem, ko nam dogajanje v zraku ponudi vpogled na drugo stran, lahkotno in breztežno.

scenarij

scenarist
scenaristka
scenaristka

režija

režiser

produkcija

producent
izvršni producent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažerka

scenografija

scenografka

kostumografija

kostumograf

zvok

oblikovalec zvoka
asistent režije
snemalec zvoka
asistent kamere
asistent kostumografije
kolorist
koloristka

produkcija

Alternativni naslovi
As I Looked Down at Myself (angleščina)
Žanr
eksperimentalni, plesni
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
2,39:1/2,35:1
Trajanje in dolžina
15'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
37,500.00 EUR

Stik z uredništvom