Hit poletja

  • Celovečerni igrani TV film
  • 95'
  • 2008
  • Slovenija

Film, ki ugotavlja, kako se spremenijo odnosi in razmere v družini, ko se dekle odloči, da bo zamenjala študij za pevsko kariero. Tina namreč odlično poje in bi rada postala pevka. Zato pusti študij in se vrne domov, v manjše slovensko mesto. Mama vztraja pri študiju, v njeno pevsko kariero ne verjame, torej je spor s starši neizbežen. Po srečanju z Matjažem, dobrim prijateljem iz otroških let, se

Film, ki ugotavlja, kako se spremenijo odnosi in razmere v družini, ko se dekle odloči, da bo zamenjala študij za pevsko kariero. Tina namreč odlično poje in bi rada postala pevka. Zato pusti študij in se vrne domov, v manjše slovensko mesto. Mama vztraja pri študiju, v njeno pevsko kariero ne verjame, torej je spor s starši neizbežen. Po srečanju z Matjažem, dobrim prijateljem iz otroških let, se Tina preseli k njemu. Izkaže pa se, da jo ima Matjaž rad bolj kot mu je ona ljubezen sposobna vračati, saj se Tina vse resneje ukvarja s pevsko kariero. Cena za uspešno kariero pa je visoka, kajti različni glasbeni menedžerji od nje zahtevajo preveč. Ker noče sprejeti njihovih pravil, zaide v dolgove; uspeh in problemi na negotovi poti slave jo odtujijo staršem in Matjažu. Ko Matjaž odide delat v tujino, stoji Tina pred pomembno življenjsko odločitvijo.

Režija Metod Pevec
Zasedba Jožica Avbelj, Primož Bezjak, Boris Cavazza
Nagrade 2 nagradi
movie poster placeholder
abecedni vrstni red
učiteljica petja
voditeljica oddaje
voditelj oddaje
radijski voditelj
sprevodnik
tonski tehnik
voditelj oddaje
komponist

scenarij

avtor literarne predloge
(roman: Hit poletja)
scenarist
scenarist

režija

režiser

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

scenografija

scenografka

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
asistentka režije
tajnica režije
direktor filma
vodja snemanja
snemalec zvoka
operater stedikema
scenski fotograf

produkcija

produkcija
Vesna
za stransko vlogo
2008

Živčen, siten, poskakujoč, debelušen, glasen, gobezdav, izmuzljiv, nastopaški, samovšečen, brez okusa, hinavski, precej nesposoben in nekoliko zabit. A dobrodušen. Lik, ki ga moraš imeti rad. Bojan Emeršič preseže svojo podobo televizijskega zvezdnika in nas ponovno spomni, kako dober igralec je.

Vesna
za scenarij
2008

Televizijski igrani film Hit poletja postavlja nove standarde TV produkcije. Avtorja scenarija se že na začetku dobro zavedata omejitev in okvirov, v katerih bo film nastal. Napišeta scenarij, ki ga med realizacijo ne bodo uničile okoliščine. Preprosta, a povsem verjetna zgodba pove veliko o ljudeh, našem času in prostoru na sproščen in všečen način.

Premiera
2008
Premiera
17.04.2008
Alternativni naslovi
Summer hit (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
95'
Barva
barvni
Snemalni format
film 16mm
Prikazovalni format
video Betacam
Kamera
Arri Arriflex 16 SR3

Stik z uredništvom