• Student project

Vučko

Wolfy

  • Short Fiction Film
  • 22’
  • 2007
  • Slovenia

Zdravko is retired. His wife is dead, and his daughter doesn't come to visit him. He is alone. On the way home from the shop one day, Zdravko notices that the people with dogs in the park talk to each other. So now Zdravko has a plan he borrow his neighbour’s dog Wolfy. He goes to the park. He finds people to talk to, but then forgets all about Wolfy and Wolfy runs away. He’s lost his neighbour’s

Zdravko is retired. His wife is dead, and his daughter doesn't come to visit him. He is alone. On the way home from the shop one day, Zdravko notices that the people with dogs in the park talk to each other. So now Zdravko has a plan he borrow his neighbour’s dog Wolfy. He goes to the park. He finds people to talk to, but then forgets all about Wolfy and Wolfy runs away. He’s lost his neighbour’s dog. He doesn’t know what to do. He just sits in his apartment mulling over what he is going to say to the neighbour. Suddenly, the doorbell rings. Zdravko opens the door to two men in black, two young Mormon missionaries. Has Zdravko finally found someone to talk to?

Director Matevž Luzar
Cast Evgen Car, Silva Čušin, Mojca Fatur
Awards 5 awards

Writing

screenwriter

Direction

director

Production

producer

Cinematography

director of photography

Music

music composer

Editing

film editor

Production design

production designer

Costume design

costume designer

Make-up

key make-up artist

Sound design

sound designer
sound designer
Vesna Award
best leading role
2008

Redki so filmi, v katerem se igralci lahko res razživijo in oblikujejo celovite vloge. Še redkeje se to zgodi v kratkem filmu. Vloga osamljenega, dobrodušno sitnega upokojenca v filmu Vučko je odigrana z briljantno dovršenostjo in se nas globoko dotakne. Čeprav smo z njim le dvajset minut, bo ostal z nami še dolgo. Evgen Car. Car.

Svet Filma award
best student film
2008

Topla in preprosta filmska pripoved, ki nikamor ne hiti, pa vendar se ne vleče. Z vsemi odtenki sive naslika paleto osamljenosti in nas nevsiljivo potegne v film. Zrelo delo mladega avtorja Matevža Luzarja. Komaj čakamo njegove naslednje projekte in upamo, da bo debitiral s celovečercem, še predno osivi.

Alternative title
Wolfy (english)
Production countries
Slovenia
Technical data
Duration and length
22 minutes
Screening formats
video Betacam

Contact the editors