• študijski projekt

Vučko

  • Kratki igrani film
  • 21' 16''
  • 2007
  • Slovenija

Zdravko je upokojenec. Umrla mu je žena, hčerka pa pride le redkokdaj na obisk. Sam je. Nekega dne, ko gre iz trgovine, opazi, da se ljudje, ki imajo pse, v parku pogovarjajo drug z drugim. Zdravko poveže ena plus ena in si pri sosedi sposodi psa Vučka. Z Vučkom mu po nekaj neuspelih poskusih končno uspe navezati stik. Vendar je Vučka odvezal in ta mu pobegne. Zdravko ne ve, kaj bi storil. Izgubil

Zdravko je upokojenec. Umrla mu je žena, hčerka pa pride le redkokdaj na obisk. Sam je. Nekega dne, ko gre iz trgovine, opazi, da se ljudje, ki imajo pse, v parku pogovarjajo drug z drugim. Zdravko poveže ena plus ena in si pri sosedi sposodi psa Vučka. Z Vučkom mu po nekaj neuspelih poskusih končno uspe navezati stik. Vendar je Vučka odvezal in ta mu pobegne. Zdravko ne ve, kaj bi storil. Izgubil je sosedinega psa. V stanovanju premišljuje, kako bo povedal sosedi. Nato nekdo pozvoni pri vratih. Zdravko odpre vrata, prepričan, da je prišla soseda. Pred vrati pa sta dva fanta, oblečena v črno, misionarja mormonske vere. Je Zdravko našel nekoga, ki ga bo poslušal?

Režija Matevž Luzar
Zasedba Evgen Car, Silva Čušin, Mojca Fatur
Nagrade 5 nagrad
abecedni vrstni red
Zdravko
Andreja
prodajalka Dragica
prodajalka Marjeta
starešina Baldwin
starešina Wood

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

scenografija

scenograf

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
organizator
snemalec zvoka
izvajalec glasbe
mentorica
(za scenarij)
mentor
(za režijo)
mentor
(za montažo)
mentor
(za scenarij)
Vesna
za glavno vlogo
2008

Redki so filmi, v katerem se igralci lahko res razživijo in oblikujejo celovite vloge. Še redkeje se to zgodi v kratkem filmu. Vloga osamljenega, dobrodušno sitnega upokojenca v filmu Vučko je odigrana z briljantno dovršenostjo in se nas globoko dotakne. Čeprav smo z njim le dvajset minut, bo ostal z nami še dolgo. Evgen Car. Car.

nagrada Svet filma
za študijski film
2008

Topla in preprosta filmska pripoved, ki nikamor ne hiti, pa vendar se ne vleče. Z vsemi odtenki sive naslika paleto osamljenosti in nas nevsiljivo potegne v film. Zrelo delo mladega avtorja Matevža Luzarja. Komaj čakamo njegove naslednje projekte in upamo, da bo debitiral s celovečercem, še predno osivi.

Alternativni naslovi
Wolfy (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
21' 16'' / 255 metrov
Barva
črno-beli
Zvok
stereo
Prikazovalni format
video Betacam

Stik z uredništvom