15. april 2021

Začetek snemanja igrano-dokumentarne serije Inhumanum: Umori na Slovenskem

V ponedeljek, 12. aprila, se je v Ljubljani pričelo snemanje igrano-dokumentarne serije Inhumanum: Umori na Slovenskem režiserja in koscenarista Igorja Zupeta. Serija bo imela 8 epizod, njen avtor in scenarist je dr. Boštjan Brezovnik. Prva sezona bo posneta letos med 12. aprilom in 15. julijem, njeni ustvarjalci pa želijo objektivno prikazati vse razsežnosti in posledice, do katerih privede dejanje umora, ter s tem prispevati h kulturi nenasilja v družbi.

V igranih prizorih v večjih vlogah nastopajo igralci Ludvik Bagari, Timon Šturbej, Tamara Avguštin, Katarina Matejčič in drugi. Svoje bližnje srečanje z Metodom Trobcem pa bo v seriji opisala naša največja filmska zvezdnica Milena Zupančič.

Pri seriji sodelujejo tudi scenograf Miha Knific, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Anita Ferčak, direktor fotografije Dejan Ulaga in drugi. Izvršni producent je Aleš Loborec, producenta serije pa sta Aleš Pavlin in Andrej Štritof iz produkcijske hiše Perfo.

Igrano-dokumentarna serija nastaja v sodelovanju s policijo, Vrhovnim državnim tožilstvom Republike Slovenije, Novo univerzo, Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, Odvetniško zbornico Slovenije, enoto za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Kriminalističnim muzejem Hansa Grossa v avstrijskem Gradcu, Inštitutom za sodno medicino in Upravo Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij.

Koproducenti serije so »Collegium Humanum Warsaw Management University« iz Poljske in Inštitut za lokalno samoupravo Maribor.

Serijo sofinancira Slovenski filmski center in bo realizirana v koprodukciji z RTV Slovenija, gledalci pa si jo bodo na njenih malih ekranih lahko ogledali prihodnje leto.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO