Projekt: rak

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 91’
  • 2013
  • Slovenija

Kamera leto dni spremlja Ulaya, radikalnega konceptualnega umetnika iz Amsterdama. Ulay je bil pionir body arta, performansa, polaroid arta, bil je transvestit, pol moški – pol ženska, socialni aktivist ..., najbolj pa je znan po dolgoletnem sodelovanju z Marino Abramović, s katero sta delala danes kultne performanse. Ulay se je leta 2009 preselil v Ljubljano. Ko so bili pogovori o filmu že v teku

Kamera leto dni spremlja Ulaya, radikalnega konceptualnega umetnika iz Amsterdama. Ulay je bil pionir body arta, performansa, polaroid arta, bil je transvestit, pol moški – pol ženska, socialni aktivist ..., najbolj pa je znan po dolgoletnem sodelovanju z Marino Abramović, s katero sta delala danes kultne performanse. Ulay se je leta 2009 preselil v Ljubljano. Ko so bili pogovori o filmu že v teku, je izvedel, da ima raka. To je spremenilo vse plane. Prvi prizori so bili posneti novembra 2011 na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer je Ulay prejemal kemoterapijo. Ko se mu je zdravje malo izboljšalo, se je odločil, da obišče svoje prijatelje po svetu, kamera pa je je spremljala na tem poslovitvenem obredu: v Berlin na premiero Marininega filma, potem v New York in na koncu v svoje mesto, Amsterdam. Ulay to bolezen tretira kot svoj največji in najpomembnejši projekt v življenju, zato tudi naslov filma Projekt: rak.

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka
producentka digitalnega intermediata
nadzornik poprodukcije

produkcija

produkcija
glasbena izvedba
Alternativni naslovi
Project cancer (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
angleščina, bosanščina, slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
91 minut
Barva
barvni (s črno-belimi inserti)
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
145,490.00 EUR
Financiranje
70,000.00 EUR
razpis / za realizacijo AV projektov
2012

Stik z uredništvom