Noč

  • Celovečerni igrani film
  • 90'
drama
  • 2006
  • Slovenija, Švedska

Film je drama o treh, štirih spominih na noč, ki jo trije, štirje (četrti je sicer fizično odsoten, a s tem nič manj prisoten) preživijo skupaj, brez obveznosti, osvobojeni vseh vezi, ker so prejšnji večer končali razmerja. Zgodba v filmu se odvija od jutra, ko/kjer se film začne, do večera prejšnjega dne, ko/kjer se film konča. Vse, kar se v filmu zgodi, se vrti okoli tistega, kar se je zgodilo p

Film je drama o treh, štirih spominih na noč, ki jo trije, štirje (četrti je sicer fizično odsoten, a s tem nič manj prisoten) preživijo skupaj, brez obveznosti, osvobojeni vseh vezi, ker so prejšnji večer končali razmerja. Zgodba v filmu se odvija od jutra, ko/kjer se film začne, do večera prejšnjega dne, ko/kjer se film konča. Vse, kar se v filmu zgodi, se vrti okoli tistega, kar se je zgodilo pred tem, pred začetkom (koncem) filma, ko smo gledalci vstopili v zgodbo, kot bi nadomestili Četrtega po njegovem izginotju. Film je zgodba o spominjanju, o treh pogledih na isto noč, ki poskušajo obnoviti njeno različico. Film obrača spomine v sanje in reflektira surrealizem lastnih spominov in realnosti.

movie poster placeholder
abecedni vrstni red

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent
producent
producent

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe
avtor glasbe

montaža

montažer
montažer
montažer

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

produkcija

Alternativni naslovi
Låt mig sova (švedščina)
En Natt (švedščina)
Let me sleep (angleščina)
Žanr
drama
Produkcijske države
Slovenija, Švedska
Jezik
švedščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
90'
Barva
barvni
Zvok
Dolby Digital
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
234,283.00 EUR

Stik z uredništvom