Tartinijev ključIn postproduction

Tartini's Key

  • Fiction Film
  • s.d.
  • Slovenia

The action takes place in Piran where three children meet by chance. Mario is a local living with his grandmother, Robert, who comes from a family of a lower social status, is in Piran with his friends from his summer camp and Barbara is from a well-situated family but her parents are divorced. A stray text message sent to a wrong (Barbara’s) number sets off a chain of events that take our heroes through exciting adventures by means of various riddles connected to medieval Piran.

movie poster placeholder

Writing

based on the book by
(roman: Tartinijev ključ)
screenwriter

Direction

Production

Cinematography

director of photography

Production design

production designer

Costume design

costume designer

Make-up

key make-up artist

production

co-production
in collaboration with
Alternative title
Tartini's Key (English)
Production countries
Slovenia
Technical data
Budget

All financial information is obtained from official sources. I.e. producers or organizations which provided the financial support.

Grants
Javni razpis za sofinanciranje realizacije slovenskih igranih filmskih in avdiovizualnih projektov - 2022

Mladinska detektivka, umeščena v Piran in na slovensko obalo, je zanimiva in napeta pripoved o treh mladostnikih, ki rešujejo uganko, povezano s srednjeveškim Piranom. Scenarij je zelo konkretno umeščen v čas in prostor, pa tudi lokalno popkulturo in kulturno dediščino, denimo z navezavo na zgodovinske osebnosti, kot sta Tartini in Stradivari, in je tako relevanten; trije junaki prihajajo iz različnih socialnih okolij, kar je za mladinske filme pri nas nekaj redkega, in so napisani izvirno; hkrati so njihove težave z družino ali pomanjkanjem denarja nekaj, s čemer se bo lahko poistovetil marsikateri mladi gledalec ali gledalka in zato dokaj univerzalne. Liki so tudi sicer v veliki večini napisani prepričljivo, četudi so mestoma karikirani, kar pa je pri mladinskem filmu lažje sprejemljivo. Tema filma je kljub poenostavitvam in predvidljivosti zanimiva. Scenarij je strukturno solidno zastavljen, četudi mu nekje na polovici zmanjka zagona. Pričakujemo, da bo film zaradi svoje zanimive zasnove in napetega dogajanja privlačen za širok krog mlajših gledalcev in gledalk.

2022
source: Slovenski filmski center
RTV Slovenija javni razpis za izdelavo filmov neodvisnih producentov za javno kinematografsko predvajanje v letu 2020
2020
source: RTV Slovenija
420,900.00 EUR

Contact the editors