Ta presneta očetova kamera!

  • Kratki animirani film
  • 7'
  • 2021
  • Slovenija
FULL HD Podnapisi

Nagajiv deček vztrajno in na nepridiprav način išče pozornost očeta - fotografa. Samo soočenje z očetovim umetniškim kaosom ter njegovo že skoraj obsesivno fascinacijo nad fotografijo-življenjem pa navsezadnje postane ključni element utrjevanja vezi z očetom na poti dečkovega odraščanja. 

V zgodbi, ki prepleta risano ter stop animacijo v tehniki kolaža, si avtor za svoje inspiracijsko izhodišče izposodi fotografski arhiv slovenskega fotografa Dragiše Modrinjaka, hkrati pa črpa iz osebne izkušnje filmskega ustvarjalca - očeta.

Režija Miloš Tomić

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka

animacija

animator
(stop animacija)
animator
(2D animacija)
animatorka
(2D animacija)

fotografija

direktor fotografije
direktor fotografije

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka
oblikovalec zvoka
distributerka

produkcija

distribucija
glasba
Maraton kratkih animiranih filmov
Festivalska projekcija
2022
FeKK SLO
Festivalska projekcija
2022
Video na plaži spominov
Festivalska projekcija
2022
Alternativni naslovi
My Father’s Damn Camera! (angleščina)
Avtor v prahu (slovenščina) (delovni naslov)
Animacijska tehnika
2D animacija, računalniška animacija, stop animacija
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
7'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Financiranje
Redni letni javni razpis za sofinanciranje realizacije avdiovizualnih projektov za leto 2018

Avtor v prahu je projekt za eksperimentalno animirani film o fotografski zapuščini zanimivega avtorja in zbiralca, Dragiše Modrinjaka, ki jo bo avtorska ekipa projekta povzela, na novo premešala in z izvirnimi tehnično narativnimi prijemi vdahnila zapuščini novo zgodbo, novo življenje. Projekt je za razvoj ustvarjanja slovenskih avdiovizualnih del dovolj zanimiv, saj odraža svežino in drugačnost v ustvarjalnih postopkih. Pomen projekta za uveljavitev slovenske avdiovizualne produkcije doma in v tujini je prav v svežini avtorskega pristopa. V rabi medija animiranih izdelkov je projekt dovolj izviren in inovativen. Izvedba projekta je utemeljena v ustvarjalnem postopku. Režijski koncept je zanimiv, saj z uporabo animacijske tehnike na nov, gibljiv način oživlja predmete, ki tvorijo posthumno zbirko Dragiše Modrinjaka. Črno-bela barvna paleta nas popelje v nek drug čas, v temnico oziroma 'kabinet čudes', kjer preko zvokovne kompilacije dokumentarnega in glasbenega oživijo še tako neživi predmeti. S to živostjo pa zaživijo na novo, v novem mediju in na nov način.

2018
Vir: Slovenski filmski center

Stik z uredništvom