Otroci

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 100'
  • 2008
  • Slovenija

Otroci prinašajo intimne pogovore z neznanimi ljudmi o njihovem življenju in bivanju v tem svetu. V središče je postavljeno vprašanje o otroku in otroštvu, kot izhodišče za človekovo razmišljanje o svojem življenju. Tako človek hitro zaide k razmisleku o svojih bistvenih stvareh, o življenju in svetu danes, o svojem mestu v njem, družbenem, političnem, moralnem, a tudi duhovnem in čustvenem. Film

Otroci prinašajo intimne pogovore z neznanimi ljudmi o njihovem življenju in bivanju v tem svetu. V središče je postavljeno vprašanje o otroku in otroštvu, kot izhodišče za človekovo razmišljanje o svojem življenju. Tako človek hitro zaide k razmisleku o svojih bistvenih stvareh, o življenju in svetu danes, o svojem mestu v njem, družbenem, političnem, moralnem, a tudi duhovnem in čustvenem. Film poskuša prodreti v njegova najgloblja doživetja življenja. V pogovorih se neprisiljeno odkriva posameznikovo občutenje tega sveta, svojega življenja in človeške vere (vere v ta svet). Ne gre za anketo, intervju, gre za srečanja, poglobljene pogovore, za človeške dialoge, ki počasi razkrivajo tudi posameznikov intimni svet. Skozi film se prepletata intimni dnevnik in družbena kronika.

Režija Vlado Škafar
kritika
avtor: Peter Kolšek
št. 88/16.04.2009

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka
soproducent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
financiranje
financiranje
distribucija
Alternativni naslovi
Letter to a Child (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
100'
Barva
barvni
Prikazovalni format
video Digital Betacam
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
60,492.00 EUR
Financiranje
26,000.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov

Stik z uredništvom