Odpotovanje

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 65'
biografski
  • 2020
  • Slovenija
FULL HD

Glasbeni album Odpotovanje je zasluženo pozornost dobil v 80. letih ob ponatisu plošče, dokumentarni film Odpotovanje pa nas usmeri v globino in začetke slovenskega kantavtorstva izjemnega kitarista in pesnika Tomaža Pengova, ki je v svoji glasbi ujel brezčasnost. Ne glede na slabo promocijo je Pengov obveljal za najboljšega domačega kantavtorja, ki je svoje nežne pesmi s pretanjenimi poetičnimi besedili odel v krhko, a aranžmajsko zapleteno glasbeno obleko.

Režija Petra Seliškar
Izjava režiserja/-ke

Zame Tomaž Pengov spada v tiste redke presežke slovenskih avtorjev, ki jih slovenska država rada pridno spregleda, saj niso dovolj komercialno opremljeni. Ampak Tomaž Pengov je s svojim delom, ki na

Zame Tomaž Pengov spada v tiste redke presežke slovenskih avtorjev, ki jih slovenska država rada pridno spregleda, saj niso dovolj komercialno opremljeni. Ampak Tomaž Pengov je s svojim delom, ki nam ga je zapustil, naredil preskok v času in ne more kar tako v pozabo. Kozmos ga zato v pravih trenutkih spet izpljune nazaj v zavest ljudi. Vesela sem, da smo se filma lotile skupaj z Jožico Hafner in Lili Nedič, ki sta mi pomagali pri iskanju redkih arhivskih posnetkov. V procesu filma sem spoznala Tomaževe prijatelje, res posebne ljudi. Odpotovanje pa je majhen poklon velikemu avtorju.

scenarij

scenaristka

režija

režiserka

produkcija

producentka
soproducentka

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

Alternativni naslovi
The Farewell (angleščina)
Žanr
biografski
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
65'
Barva
barvni
Zvok
Dolby SR
Prikazovalni format
digitalni datoteka

Stik z uredništvom