Morje v času mrka

  • Celovečerni igrani film
  • 82'
drama
  • 2008
  • Slovenija

Val Sebald je pisatelj, ki se je na Otok umaknil pred življenjem in kopnim. Tu živi med otočani in svojimi priljubljenimi ženskami, junakinjami različnih romanov o morju. Odnosi z realnimi ženskami iz njegovega preteklega življenja so vezani na njegovo obredno pošiljanje (metanje v vodo) sporočila v steklenici. Realne osebe Val združuje z literarnimi v en sam, njemu domač prostor, kot se tudi njeg

Val Sebald je pisatelj, ki se je na Otok umaknil pred življenjem in kopnim. Tu živi med otočani in svojimi priljubljenimi ženskami, junakinjami različnih romanov o morju. Odnosi z realnimi ženskami iz njegovega preteklega življenja so vezani na njegovo obredno pošiljanje (metanje v vodo) sporočila v steklenici. Realne osebe Val združuje z literarnimi v en sam, njemu domač prostor, kot se tudi njegovo realno življenje vedno bolj staplja z morjem in podvodnim svetom. Riba je njegov zadnji in končni izziv. S skupino turistov na otok pride Ivana, mlado dekle, ki se pojavi v Valovem življenju kot utelešenje, najbrž, njegove zadnje idealne ljubezni, poosebljenje Ženske in vseh žensk. Mlado dekle, slikarka, ki Vala očara, ker najraje slika to, česar ni; Val pa njo privlači predvsem s svojim vedenjem o morju in potapljanju. Čeprav preživita skupaj precej dni, tudi kak večer oz. noč, pa mlado dekle zapelje (od Vala seveda mnogo mlajši) domačin, Otočan kot se za poletno avanturo spodobi. Ivana odide in Valu ostane samo slika Otoka v snegu.

movie poster placeholder
kritika
avtor: Peter Kolšek
št. 270/21.11.2008

scenarij

avtor literarne predloge
(roman: Morje v času mraka)
scenarist

režija

režiser

produkcija

producent

animacija

animator

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

scenografija

scenograf

kostumografija

kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
oblikovalec zvoka
sodelavec

produkcija

produkcija
soprodukcija
financiranje
Alternativni naslovi
The Sea at the Time of the Eclipse (angleščina)
Žanr
drama
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
82' / 2249 metrov
Barva
barvni
Snemalni format
film 35mm
Prikazovalni format
film 35mm
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
656,956.00 EUR
Financiranje
190,000.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov

Stik z uredništvom