Moj prijatelj Mujo

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 60’
  • 2012
  • Slovenija

Dokumentarec ”MOJ PRIJATELJ MUJO” prikazuje življenje v povojni Bosni in Hercegovini. Skozi pripoved o Muji Turajliću (1969), ki je zaradi eksplozije mine ostal brez obeh rok, slep na eno oko in z okvarjenim vidom na drugem očesu, se bo gledalec soočil ne le z občudovanja vredno voljo po življenju, ampak tudi s tlečimi mednacionalnimi napetostmi, ki lahko čez noč izbruhnejo v nov spopad. Čeprav je

Dokumentarec ”MOJ PRIJATELJ MUJO” prikazuje življenje v povojni Bosni in Hercegovini. Skozi pripoved o Muji Turajliću (1969), ki je zaradi eksplozije mine ostal brez obeh rok, slep na eno oko in z okvarjenim vidom na drugem očesu, se bo gledalec soočil ne le z občudovanja vredno voljo po življenju, ampak tudi s tlečimi mednacionalnimi napetostmi, ki lahko čez noč izbruhnejo v nov spopad. Čeprav je Mujo Turajlić z neverjetno odločnostjo in notranjo močjo premagal mnoge ovire, ki so mu kot invalidu stale na poti k normalnemu življenju tako, da se danes preživlja z lastnim delom, da je poročen in oče dveh otrok, ne more izstopiti iz okolja znotraj katerega poteka množica nevidnih meja, ki ločujejo Hrvate, Srbe in Bošnjake. Svojevrstne meje potekajo tudi znotraj Mujove družine, saj je v tradicionalnem kmečkem okolju moški, pa čeprav invalid, še vedno glava družine, kar vsem članom družine, zlasti Mujovi ženi Fehimi prinaša vrsto izzivov.

movie poster placeholder

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent
producent

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
tehnična podpora
Alternativni naslovi
Roke in srca (slovenščina) (delovni naslov)
My Friend Mujo (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 // 16:9
Trajanje in dolžina
60 minut
Barva
barvni
Prikazovalni format
video HDCAM
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
146,385 EUR

Stik z uredništvom