Jaz sem za nič

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 49'
  • 2018
  • Slovenija
FULL HD

Andrej Rozman Roza je slovenski pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec. Glavna nit, ki teče skozi film, je Rozin boj za ničto stopnjo davka na dodano vrednost za vse proizvode, ki širijo slovenski jezik kot temelj slovenske države. Njegova ustvarjalna pot je raznolika, kot je raznolik tudi Roza sam.

Režija Boris Petkovič
Zasedba Andrej Rozman
vrstni red špice

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent
producentka

glasba

avtor glasbe
avtor glasbe
avtor glasbe
avtor glasbe

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka
snemalka zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
distribucija
prodaja
Slovenska kinoteka
Premiera
2018
Premiera
14.05.2018, Slovenska kinoteka, Ljubljana, Slovenija
Alternativni naslovi
I Am for Zero (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
49'
Barva
barvni
Prikazovalni format
digitalni DCP
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Financiranje
Redni letni javni razpis za sofinanciranje realizacije avdiovizualnih projektov za leto 2017

Pesnik, pisatelj, dramatik, igralec, prevajalec Andrej Rozman Roza je edinstvena osebnost sodobnega slovenskega kulturnega in političnega prostora. Predloženi projekt celovito predstavi njegovo vsestranskost, posebnost in edinstvenost. Tudi pripovedni preplet posameznih vsebinskih elementov je jasno razviden in iz njega je možno razbrati koherentnost scenaristično/režijskega pristopa. Roza, vsestranski umetnik slovenske besede, in režiser Boris Petkovič, obetata bogat, resen in hudomušen dokumentarni portret. Njune reference so številne, predstavljata dober ustvarjalni par.
Film bo uporabil izseke iz predstav in številnih Rozinih nastopov. Spremljali bomo njegova prizadevanja za nični davek na dodano vrednost, postavitev Linhartovega spomenika, delo z mladimi, priprave na predstave in spontane situacije, v katerih se bo znašel.
Boris Petkovič je referenčen režiser dokumentarnih filmov. Koncept posebno pozornost namenja kameri, ki bo gledališče spojilo s totalom, televizijo s srednjim planom, spodnji rakurz bo akterja povzdignil v pridigarja, veliko bo snemanja brez režiserjeve intervencije, da bi protagonista ujeli v vsakdanjih naravnih situacijah.
Prijavitelj Zavod Kineki še nima obsežne filmografije. Režiser Boris Petkovič ima opazen in kakovosten opus dokumentarnih filmov.
Tako terminski načrt kot predračun sta ustrezna.

2017
Vir: Slovenski filmski center
Ljubljana, Slovenija
Slovenska cesta (pred pošto)

Stik z uredništvom