Jaz sem Janez Janša

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 68’
  • 2012
  • Slovenija

Kaj je osebno ime? Kakšna je njegova vloga v družbi? In kaj se zgodi, ko se osebno ime znane javne osebe nenadoma pomnoži in se začne pojavljati v kontekstih, v katerih ga prej ni bilo? Dokumentarec Jaz sem Janez Janša obravnava širok razpon vprašanj, povezanih s »preimenovanjem«, ki so ga izvedli trije slovenski umetniki leta 2007, ko so uradno, z vsemi potrebnimi dokumenti in žigi, prevzeli ime

Kaj je osebno ime? Kakšna je njegova vloga v družbi? In kaj se zgodi, ko se osebno ime znane javne osebe nenadoma pomnoži in se začne pojavljati v kontekstih, v katerih ga prej ni bilo? Dokumentarec Jaz sem Janez Janša obravnava širok razpon vprašanj, povezanih s »preimenovanjem«, ki so ga izvedli trije slovenski umetniki leta 2007, ko so uradno, z vsemi potrebnimi dokumenti in žigi, prevzeli ime takratnega predsednika slovenske vlade, Janeza Janše. Od takrat vsa njihova dela, zasebne in javne zadeve – skratka, njihovo življenje v celoti – potekajo pod novim imenom. Jaz sem Janez Janša združuje različne razmisleke, tolmačenja, misli, mnenja in poglede (od običajnih ljudi, intervjuvanih na ulici, do intelektualcev, teoretikov in strokovnjakov s področij sodobne umetnosti, prava, politike in iz številnih drugih družbenih sfer), povezane z vprašanji, kot so identiteta in identifikacija, mnoštvo in množenje, ime kot vmesnik med zasebnim in javnim ter osebno ime kot znamka.

movie poster placeholder

režija

režiser
režiser

produkcija

producentka

fotografija

direktorica fotografije
(Berlin)
direktor fotografije

glasba

avtor glasbe
avtorica glasbe

montaža

montažer
montažer

kostumografija

kostumografka

zvok

oblikovalec zvoka
direktor filma
snemalec
grafični oblikovalec

produkcija

Predpremiere
Festivalska projekcija
2012
Alternativni naslovi
My name is Janez Janša (angleščina)
Več nas bo (slovenščina) (delovni naslov)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
68 minut
Barva
barvni
Prikazovalni format
video HDCAM
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
205,801.00 EUR
Financiranje
104,670.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov
2010

Stik z uredništvom