Čas za improvizacijo

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 82’
glasbeni
  • 2014
  • Slovenija

Jazz. Ljubezen na prvi pogled, oziroma sluh. Taka, da ji slediš na konec sveta. Vzameš inštrument in se odpraviš na iskanje svetega grala. Najprej v utesnjene šolske prostore, kjer minevajo leta in ure rigorozne vaje, v upanju, da boš nekoč svobodno zaigral. Iz varnega zavetja učilnic, izpod mentorjevih peroti, pa naravnost v temo jazzovskih klubov, če imaš srečo na festivalske odre ali pa na ulic

Jazz. Ljubezen na prvi pogled, oziroma sluh. Taka, da ji slediš na konec sveta. Vzameš inštrument in se odpraviš na iskanje svetega grala. Najprej v utesnjene šolske prostore, kjer minevajo leta in ure rigorozne vaje, v upanju, da boš nekoč svobodno zaigral. Iz varnega zavetja učilnic, izpod mentorjevih peroti, pa naravnost v temo jazzovskih klubov, če imaš srečo na festivalske odre ali pa na ulico, če ne gre drugače. Ker nuja igrati svojo glasbo, je prevelika. Četudi veš, da je veliko dobrih umetnikov lačnih, da ljudje ob besedi jazz zamahnejo z roko, da ima družba rada enostavne in hitre reči. Potem pač improvizacija postane način tvojega življenja. Dokumentarni film domačemu jazzovskemu prizorišču nadene obraz, predstavi osem vidnejših akterjev, jim sledi na Dunaj, v Amsterdam in New York, spremlja njihovo stremljenje k perfekciji in iskanje svojega mesta v glasbi na margini.

movie poster placeholder

scenarij

scenaristka

režija

režiser
režiserka

produkcija

producent
producent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažerka

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
Premiera
12.09.2014, Festival slovenskega filma, Portorož, Slovenija
Alternativni naslovi
Nova jazz generacija (slovenščina) (delovni naslov)
Time to Improvise (angleščina)
Žanr
glasbeni
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
angleščina, slovenščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,85:1
Trajanje in dolžina
82 minut
Barva
barvni
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
75,700 EUR
Financiranje
32,000 EUR
razpis / za realizacijo AV projektov
2012

Stik z uredništvom