14. januar 2021 (17:00-22:00)

Mestni kino Ptuj: Razredni sovražnik


Spletni pogovor o(b) filmu Razredni sovražnik

V četrtek, 14. januarja 2021, med 17.00 in 20.00 vas vabimo k brezplačnemu spletnemu ogledu filma Razredni sovražnik , ob 20.00 pa še na spletni pogovor z režiserjem Rokom Bičkom.

Mestni kino Ptuj, hrvaški Kinematografi Osijek, madžarski kino Tisza Mozi iz Szolnoka in bolgarski Art Fest iz Sofije v okviru projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds bodo gledalcem iz partnerskih držav predstavili po en film iz domovine, ki ga imajo še posebej radi, ob tem pa omogočili tudi pogovor z režiserjem.

Začnejo Ptujčani, zaradi epidemije novega koronavirusa na spletu. Izbrali so film Razredni sovražnik mladega režiserja Roka Bička, ljubljenca ptujskega občinstva, ki je bil že večkrat gost Mestnega kina Ptuj.


DOGODEK SE JE ZAKLJUČIL 14.01. ob 21:00

V četrtek, 14. januarja 2021, vas vljudno vabimo:

med 17:00 in 20:00 uro: ogled filma Razredni sovražnik na spletu, ogled bo mogoč tukaj:

Razredni sovražnik
Razredni sovražnik

Podnapise lahko vklopite v video predvajalniku spodaj desno, s klikom na gumb CC. Slika z navodili tukaj. (Film bo na voljo gledalcem iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Bolgarije.)


ob 20:00 uri: spletni pogovor z režiserjem Rokom Bičkom (povezavi bosta aktivni v času pogovora):

-> Facebook Prenos v živo

ali

-> ZOOM

Pogovor po filmu bo potekal v angleškem jeziku.

Ogled filma in udeležba na pogovoru sta brezplačna.


O režiserju:

Rok Biček, rojen leta 1985 v Novem mestu, je diplomiral iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Mednarodno se je uveljavil s celovečernim prvencem Razredni sovražnik (2013), ki je osvojil nagrado FEDEORA na Mednarodnem tednu kritike v Benetkah in osem nagrad na Festivalu slovenskega filma, prebil pa se je tudi med tri finaliste za nagrado LUX in bil slovenski kandidat za oskarja. Bičkov drugi celovečerec Družina (2017) je doživel svetovno premiero na Tednu kritike v Locarnu, kjer je prejel nagrado za najboljši film. Zanj je Biček prejel tudi vesno za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma in nagrado Prešernovega sklada za režijo.

Z režiserjem se bo pogovarjal mladi ptujski filmski ambasador Tomi Petek, ki študira filmske študije in francoščino na Univerzi v Aberdeenu. Leta 2016 je bil slovenski predstavnik v žiriji 28 Times Cinema na Beneškem filmskem festivalu.

Vabljeni!


© Kultura je zakon, zato spoštujem avtorske pravice.