21. december 2023

Mladinskemu filmu Šepet metulja druga zlata rola za preseženih 50.000 gledalcev

Včeraj je v ljubljanskem kinematografu Cineplexx ekipa filma Šepet metulja prejela drugo zlato rolo za preseženih 50.000 gledalcev. Najstniško romantično dramo si je v dobrih dveh mesecih v kinematografih ogledalo že preko 53.000 gledalk in gledalcev. Filmsko priznanje in kipec zlate role je režiserju filma Alenu Pavšarju podelil predsednik Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Klemen Dvornik, ki je ob podelitvi nagrade čestital ustvarjalcem filma in dodal: »Šepet metulja je prvi slovenski film, ki si ga je letos v kinih ogledalo več kot 50.000 gledalcev. Mi kot filmarska skupnost, smo veseli za vse domače filme, ki dosežejo tako lepo rezultate. Veseli smo vsakega gledalca, ki gre v kino pogledati slovenski film. Veseli nas ta kontinuiteta, da imamo vsako leto vsaj en slovenski film, ki ga gledalci z veseljem gledajo v naših kinih«.

Ustvarjalcem filma je v imenu distribucije Constantin in kinematografov Cineplexx čestitala tudi vodja programa v Cineplexxu, Maja Kavaš in dodala: » Morda se 50.000 gledalcev ne zdi veliko, pa vendar gre za velik dosežek, projekt, v katerega je bilo vloženega veliko dela in truda. Želimo si še več takšnih zgodb, ker verjamemo, da je slovenski film lahko kakovosten in ima potencial dosegati dobro gledanost v kinu. Ne dvomim, da bomo imeli še kakšno skupno sodelovanje in se veselimo nadaljnjih projektov. Naj vam bo ta dosežek samo v navdih in motivacijo za naprej«.

»Zelo sem ponosen, da smo dosegli tako lep uspeh. Dve zlati roli zagotovo nista samoumevni in jih ne prejme veliko slovenskih filmov. Je tudi nagrada za trdo delo, kajti vsak gledalec je odraz truda, ki smo ga tako produkcija kot distribucija vložili v dvig prepoznavnosti sporočila, ki ga film prinaša in seveda splošno promocijo filma. Zahvala gre vsem gledalcem in gledalkam ter celotni ekipi, ki je film ustvarjala. Želimo si, da bi sporočilo filma doseglo še več tistih, ki se soočajo s podobnimi izzivi kot naš glavni junak,« je ob prejemu prestižne nagrade povedal režiser Alen Pavšar.

Podelitve so se poleg režiserja udeležili še, scenaristka in soproducentka Mateja Zorko Pavšar in producent Rok Skale ter del igralske in tehnične ekipe: Ali Ogrizek, Elyes Samba, Brane Završan, Jože Doberšek, Iztok Gartner, Urška Zver, Mojca Špiljar, Jon Nik Gorenak, Nejc Pečnik, Tim Žibrat, Lovro Jazbec, Tjaša Arih, Jan Zorc, Blaž Sluga in Igor Pečoler.

Režiserju in filmski ekipi je za doseženo priznanje čestital tudi Franci Pliberšek, direktor podjetja Mik, ki je bil inspiracija za osrednji lik direktorja, ki ga v filmu upodobi Branko Završan. Producent filma je Almedia, film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra. Film Šepet metulja, v distribuciji Constantin Filma, je na rednem sporedu vseh  Cineplexx kinodvoranah in v izbranih slovenskih kinih.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO