20. december 2023

Komedija Kaj pa Ester? že v slovenskih kinih

V kinematografih po Sloveniji si ta trenutek lahko ogledate slovensko komedijo Kaj pa Ester? s Katjo Predan in Bojanom Cvjetićaninom v glavnih vlogah. Celovečerni prvenec režiserja Tosje Flakerja Berceta nas popelje v srednješolske klopi, kjer se odkrivajo prve ljubezni in zgodijo tudi prvi razhodi. Ester se veseli prihoda na gimnazijo, ki pa ne gre ravno po njenih načrtih, saj se je tja v želji, da bi ji bil čim bliže, vpisal tudi njen nekdanji fant Kaj. Očarane sošolke se postavijo na Kajevo stran, Ester pa najde zaveznico v Vandi, s katero se začneta pretvarjati. da sta par. Na začetku se zdi, da načrt deluje, nova čustva pa hitro zapletejo situacijo. 

Prvenec Tosje Flakerja Berceta si te dni lahko ogledate v dvoranah Cineplexxa, kinematografih Art kino mreže Slovenije in drugih dvoranah širom Slovenije. Film je nastal v produkciji Temporame (tudi producenti večkrat nagrajenega celovečernega filma Posledice), združenja mladih filmskih ustvarjalcev, ki drug z drugim delijo svoje znanje in se podpirajo pri umetniškem udejstvovanju. V njem kot ustanovitelj scenaristične delovne sekcije deluje tudi scenarist in režiser filma Kaj pa Ester? Tosja Flaker Berce. V liku Blaža se je kot igralec vtisnil v spomin gledalcev filma Prasica, slabšalni izraz za žensko, kot scenarist in režiser pa je podpisan pod kratke igrane filme Randam, Huda si in Najboljša prijatelja: Crossy Road

V glavni vlogi blesti Katja Predan, ki je sicer študentka filmske režije. Za njeno srce se potegujeta nekdanji fant Kaj, igra ga Bojan Cvjetićanin, pevec skupine Joker Out, ki trenutno osvaja koncertna prizorišča po vsej Evropi in Vanda, ki jo je upodobila Diana Kolenc, z vesno za glavno žensko vlogo v filmu Opazovanje nagrajena mlada igralka. Tudi v stranskih vlogah nastopajo izvrstni mladi filmski in gledališki ustvarjalci, kot so Filip Mramor, Veronika Železnik, Suzana Krevh in Mila Peršin.  Poleg režiserja in scenarista Flakerja Berceta ustvarjalno ekipo podpisujejo tudi scenarist Andraž Jerič, direktor fotografije Peter Perunović, montažer in animator Luka Marčetić, animator Dominik Mencej, scenograf Žan Šabeder, kostumografinja Katarina Šavs, maskerki Jerneja Mavželj in Ivana Kristina Mohar ter oblikovalca zvoka Samo Jurca in Peter Žerovnik.

Film je nastal v produkciji Filmskega društva Temporama in v soprodukciji Gliser, Studio Arkadena, 001, NuFrame in sofinanciran s strani Slovenskega filmskega centra.
Kino spored lahko spremljate na povezavi.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO