21. april 2023

Film Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje v distribuciji v Italiji

V petek, 21. aprila 2023, bo v Cinema Orion v Bologni prva projekcija celovečernega filma Nekoč so bili ljudje režiserja Gorana Vojnovića, ki je slovensko premiero doživel leta 2021 v Cankarjevem domu. Scenarij za svoj tretji celovečerni igrani film (po Piran - Pirano in Čefurji raus!je Goran Vojnović spisal skupaj s Tommasom Santijem, ki se bo premierne projekcije v Cinema Orion tudi udeležil. Film bo v Italiji nadaljeval distribucijo na spletni platformi http://uam.tv, kjer si ga bodo gledalci lahko ogledali od 24. aprila dalje.

Drama Nekoč so bili ljudje se ukvarja z vedno aktualno migrantsko tematiko. Leo je Italijan, ki živi v Sloveniji, Vučko pa nekdanji begunec iz Bosne. Ker jima grozi, da bosta izgubila restavracijo, sprejmeta ponudbo prevaranta Giannija: ukrasti morata njegov tovornjak, da bo Gianni lahko pobral denar pri zavarovalnici. A prijatelja po pomoti odpeljeta napačen tovornjak – in v njem najdeta nepričakovan tovor ...

V filmu igrajo Francesco Borchi, Moamer Kasumović, Maruša Majer, Emir Hadžihafizbegović, Boris Cavazza, Jasna Žalica, Vlado Novak, Gregor Bakovič, Ninni Bruschetta, Giannluca Gobbi in drugi. Producent filma je Boštjan Ikovic iz produkcijske hiše Arsmedia. Pri filmu so sodelovali direktor fotografije Miloš Srdić, skladateljica glasbe Tamara Obrovac, scenograf Marco Juratovec, montažer Ivor Ivezić, kostumografka Jelena Proković, oblikovalka maske Anja Godina, snemalec zvoka Igor Iskra, oblikovalec zvoka Julij Zornik, direktorica filma Amela Ikovic. Soproducenti filma so MB Grip, NuFrame, Studio 100 in Apapaja (Italija). V sodelovanju s Filmskim studiem Viba film. Film je nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra. Slovenski distributer filma je Con film.

Vir: Arsmedia, Slovenski filmski center

POVEZANO