20. januar 2020

Razstava direktorja fotografije Darka Heriča

Spoštovani!

V ponedeljek, 20. januarja vas ob 18. uri vljudno vabimo v Kinodvorovo Galerijo na otvoritev prve samostojne razstave filmskega snemalca, direktorja fotografije in fotografa Darka Heriča, ki bo predstavil  serijo fotografskih portretov filmskih ustvarjalcev svoje generacije.

Darko Herič je izjemno aktiven in priznan filmski ustvarjalec, ki je v preteklem desetletju kot snemalec in direktor fotografije sodeloval pri številnih odmevnih filmskih projektih kot so Ne bom več luzerka, Dvojina in Nekoč je bila dežela pridnih. V ambicioznem fotografskem projektu pa se je posvetil sistematičnem portretiranju širokega kroga kolegov svoje generacije. V izjemno markantnih črnobelih portretih, izvedenih v tehniki klasične analogne fotografije, je ovekovečil podobe tudi tistih manj vidnih, a nepogrešljivih protagonistov filmske produkcije. Poleg režiserjev, scenaristov in igralcev kot so Urša Menart, Rok Biček, Nejc Gazvoda, Maruša Majer, Nina Ivanišin in Jure Henigman je namreč ustvaril fotografske portrete producentov, asistentov kamere, scenskih tehnikov in koloristov, rojenih leta 1985.

Avtor besedila: Miha Colner. Razstava bo na ogled do 29. februarja. Projekt je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Prisrčno vabljeni!

Vir: Kinodvor