Rojen za umret

  • Kratki dokumentarni film
  • 15'
  • 2018
  • Slovenija

Film prikazuje usodo človeka od rojstva do smrti. Človeka se nikoli razločno ne vidi, le podatke o njegovem obstoju in medicinske ekipe v akciji. Naše kratko življenje je vse bolj odvisno od napredka v medicini in farmaciji, tehnikah preiskav in posegov v skrite kotičke našega vedenja o človeškem življenju. Film prikazuje evolucijo »navidezne« resničnosti našega življenja, ki ga lahko spremljamo l

Film prikazuje usodo človeka od rojstva do smrti. Človeka se nikoli razločno ne vidi, le podatke o njegovem obstoju in medicinske ekipe v akciji. Naše kratko življenje je vse bolj odvisno od napredka v medicini in farmaciji, tehnikah preiskav in posegov v skrite kotičke našega vedenja o človeškem življenju. Film prikazuje evolucijo »navidezne« resničnosti našega življenja, ki ga lahko spremljamo le na monitorjih in endoskopskih kamerah različnih medicinskih preiskav in posegov na srcu, možganih, do robotske operacije in »rezervnih delov«: srčnih spodbujevalcev, kolen, kolkov, vijakov na kosteh, hrbtenici ... Vse do končne slike na monitorju, ko preneha bitje srca in se prikaže črta, ki dokončno postavi mejo med življenjem in smrtjo. Na koncu kamera poleti nad širokim horizontom neskončnega Oceana – naše pramatere in zibelke življenja.

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent

fotografija

direktor fotografije

glasba

avtor glasbe

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka
asistent režije
snemalec
snemalec
snemalec
snemalec
vodja poprodukcije
kolorist
koloristka asistentka

produkcija

poprodukcija slike
tehnična podpora
Predstavitev
2018
Alternativni naslovi
Born to Die (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
15'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
47,700.00 EUR
Financiranje
38,000.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov
2016

Stik z uredništvom