• študijski projekt

Kralj Matjaž

  • Kratki dokumentarni film
  • 27’
  • 2009
  • Slovenija

Kralj Matjaž je vladal Koroški v zgodnjem srednjem veku. Pomagal je vsem, ki so ga prosili za pomoč. Dal je kovati zlatnike in med njegovim vladanjem so na Koroškem vladali dobri časi. Ostali nevoščljivi vladarji so se združili proti njemu. Po bitki je s preživelimi vojaki zbežal v votlino pod Peco, ki se mu je sama odprla in ga skrila. V votlini je Kralj Matjaž zaspal za mizo. Legenda pravi, ko s

Kralj Matjaž je vladal Koroški v zgodnjem srednjem veku. Pomagal je vsem, ki so ga prosili za pomoč. Dal je kovati zlatnike in med njegovim vladanjem so na Koroškem vladali dobri časi. Ostali nevoščljivi vladarji so se združili proti njemu. Po bitki je s preživelimi vojaki zbežal v votlino pod Peco, ki se mu je sama odprla in ga skrila. V votlini je Kralj Matjaž zaspal za mizo. Legenda pravi, ko se bo njegova brada devetkrat ovila okoli kamnite mize, se bo prebudil. Takrat naj bi se na Koroško vrnili dobri časi. Kralj Matjaž bo s svojimi vojaki premagal vse sovražnike, pregnal krivico s sveta in spet zavladal. Jože Broman je to vse že storil. Rešil je svet.

Režija Milan Urbajs
Nagrade 1 nagrada
movie poster placeholder

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producentka

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažerka

zvok

oblikovalec zvoka
snemalec zvoka
mentorica
(za montažo)
Premiera
21.09.2009
Alternativni naslovi
King Mathias (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
27 minut
Barva
barvni
Zvok
stereo
Snemalni format
film s16mm
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
75,000 EUR

Stik z uredništvom