Divji

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 87'
  • 2012
  • Slovenija
FULL HD Podnapisi

Prosto plezanje velja za enega najtežjih in najlepših športov. Za premagovanje vertikale je potrebna moč, inteligenca, odločnost in neizmerna volja po osvajanju stene. Plezalci imajo najbolj vsestransko razvito telo in Philippe Ribiere je eden izmed njih. Toda Philippe je drugačen od ostalih plezalcev. Njegova zgodba se začne leta 1977 v mestu Fort de France na otoku Martinique. Rojen je bil mami

Prosto plezanje velja za enega najtežjih in najlepših športov. Za premagovanje vertikale je potrebna moč, inteligenca, odločnost in neizmerna volja po osvajanju stene. Plezalci imajo najbolj vsestransko razvito telo in Philippe Ribiere je eden izmed njih. Toda Philippe je drugačen od ostalih plezalcev. Njegova zgodba se začne leta 1977 v mestu Fort de France na otoku Martinique. Rojen je bil mami židinji in očetu afričanu. Bil je sad prepovedane ljubezni. Starša sta ga po rojstvu zapustila kar bolnišnici, kjer je preživel naslednja štiri leta. Rodil se je s sindromom Rubenstein-Taby. Njegovo telo je bilo ob rojstvu zelo iznakaženo. V štirih letih v bolnišnici je prestal 21 kirurških posegov na rokah in nogah. Philippe je večino življenja preživel osamljen. Po 33. letih osamljenosti, prilagajanja družbi, čudnih pogledih, stalnih zmerjanj in zavračanja zaradi drugačnosti si je Philippe zgradil zid, ki ga varuje pred vsem tem. Zid je močan, toda Philippe je odločen zrušiti ga.

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent
producent

montaža

montažerka

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
soprodukcija
soprodukcija
tehnična podpora
tehnična podpora
Alternativni naslovi
Wild one (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,77:1 (16:9)
Trajanje in dolžina
87'
Barva
barvni
Prikazovalni format
video HDCAM
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
197,029.00 EUR
Financiranje
80,000.00 EUR
razpis / za realizacijo slovenskih celovečernih prvencev
2011

Stik z uredništvom