• prvenec

Desire in You

  • Celovečerni igrani film
  • 79'
drama
  • 2021
  • Slovenija
FULL HD Podnapisi

Dve mladi prijateljici skupaj preživljata poletne dni, v katerih se mora ena od njiju soočiti s spremembami. Skozi gostobesedno vsakdanje kramljanje se nam počasi odkrivajo globje plasti hrepenenja in skriti kotički človeške duše.

Režija Vid Merčun
Zasedba Zala Rojc, Hannah Koselj Marušič
Izjava režiserja/-ke

Film govori o trenutkih, ko obupano iščemo odrešitev v ljubezni. Poželenje v nas riše namišljeno sliko in vliva upanje v prihodnost, da se lažje spopadamo z osamljeno realnostjo. To pomeni, da nas vsa

Film govori o trenutkih, ko obupano iščemo odrešitev v ljubezni. Poželenje v nas riše namišljeno sliko in vliva upanje v prihodnost, da se lažje spopadamo z osamljeno realnostjo. To pomeni, da nas vsak nepričakovan razplet oz. razočaranje hudo potolče. To v nas sproži miselni tok obupa, ki izkoplje druge potlačene skrbi in strahove. Takrat smo prisiljeni, da se soočimo sami s sabo. Temna stran poželenja je pravzaprav strah. V ozadju neizpolnitve želja leži strah pred tem, da te ne bodo nikoli uresničene. Skozi dinamiko in perspektivo dveh mladih deklet odkrivamo posledice poželenja in njegove različne plasti. Od plitvih, ki usmerjajo našo pozornost, do globokih, ki delujejo kot gonilna življenjska sila.

vrstni red špice

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent

fotografija

direktor fotografije

montaža

montažer

zvok

oblikovalec zvoka
snemalec
snemalec
Festivalska projekcija
2022
Posebni program
Festivalska projekcija
2021
Prvenec
da
Žanr
drama
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina, angleščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,85:1
Trajanje in dolžina
79'
Barva
barvni
Zvok
stereo
Prikazovalni format
digitalni DCP

Stik z uredništvom