Deklica in drevo

  • Celovečerni dokumentarni film
  • 83’
  • 2012
  • Slovenija

Kaj je zdaj s tisto punčko, ki si je želela kolo, tako rdeče na tri kolesa; želela, da bi ji Miklavž prinesel mufek, takega, kot ga ima Pitihova Polonica: sivega z belim trakom in bingljajočimi cofki? Filmska pesem za dve duši. Morda meditacija. Pot v tišino. Pripovedna vizija Deklice je iskala nov prostor onkraj igranega in dokumentarnega - prikazati resnično, živo prisotnost človeka, ki prehaja

Kaj je zdaj s tisto punčko, ki si je želela kolo, tako rdeče na tri kolesa; želela, da bi ji Miklavž prinesel mufek, takega, kot ga ima Pitihova Polonica: sivega z belim trakom in bingljajočimi cofki? Filmska pesem za dve duši. Morda meditacija. Pot v tišino. Pripovedna vizija Deklice je iskala nov prostor onkraj igranega in dokumentarnega - prikazati resnično, živo prisotnost človeka, ki prehaja v čisto simbolno podobo. (Dostojevski opisuje doživetje neke slike, ki prikazuje snemanje Jezusa s križa: občutil je, da ga pravkar snemajo. Kot bi gledal neposredni prenos in nesmrtno upodobitev istočasno.)

scenarij

scenarist

režija

režiser

produkcija

producent

fotografija

direktor fotografije

zvok

oblikovalec zvoka

produkcija

produkcija
soprodukcija
financiranje
Premiera
2012
Premiera
04.07.2012, Marseille, Francija
Alternativni naslovi
A Girl and a Tree (angleščina)
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
83 minut
Barva
barvni
Prikazovalni format
video HDCAM
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
122,655.00 EUR
Financiranje
60,000.00 EUR
razpis / za realizacijo filmskih projektov
2011

Stik z uredništvom