22. september 2024

Zmagovalna kombinacija: LPS v filmu in film Tartinijev ključ v njihovem spotu

Glasbena skupina LPS je javnosti premierno predstavila svoj nov videospot za skladbo Nekaj novega. Spot, posnet na slikovitem Tartinijevem trgu v Piranu, vključuje prizore iz prihajajočega mladinskega filma Tartinijev ključ, ki bo v kinodvorane prišel 24. oktobra. Dogodek je s koncertom skupine LPS, pogovorom z glavnima igralcema filma in nagradnim kvizom pritegnil številne obiskovalce.

Poleg predstavitve videospota Nekaj novega, ki je bil predvajan na več zaslonih v Supernovi, je skupina LPS odigrala tudi nekaj svojih največjih uspešnic, vključno s skladbama Počakaj me in Nekaj novega, ki sta bili ustvarjeni prav za film Tartinijev ključ. Dogodka se je udeležil tudi scenarist in režiser Vinci Vogue Anžlovar v družbi kostumografinje filma Barbare Drmota, s skupino LPS pa sta se pogovarjala mlada igralca Maks Kerševan in Svit Šturbej, ki v filmu igrata dva od treh glavnih protagonistov.

Skupina LPS je poleti posnela del videospota v Piranu in te združila s kadri iz filma Tartinijev ključ. »Lani smo dobili povabilo za sodelovanje pri snemanju filma, ki ga je režiral Vinci Vogue Anžlovar, njegova želja pa je bila, da bi v filmu uporabili nekaj naših pesmi, saj mu je že prej bila všeč naša glasba. Tako smo začeli pisati pesem Nekaj novega,« je povedal Filip Vidušin, pevec skupine LPS, ki v filmu igra stransko vlogo – sebe. Največji vtis s snemanja filma so na mlade glasbenike naredili znani, a skromni ter priljudni uveljavljeni igralci, izpostavili pa so tudi delo z režiserjem, saj na takšnem nivoju do sedaj še niso snemali prizorov, pravijo.

Skladbo Nekaj novega so spisali za tem, ko so prebrali osnutek zgodbe filma, kjer se omenja prva ljubezen in zaklad, zato so pri besedilu pesmi uporabili te motive. »Naša prva ideja je bila filmski ekipi takoj všeč, zato posebnih popravkov nismo imeli preveč. Počakaj me pa je nastala čisto posebej in je bila v film dodana naknadno,« pravi Filip. Videospot Nekaj novega je njihov prvi videospot, ki je nastal ob kombinaciji posnetih kadrov skupine in kadrov iz filma, zato jim bo ta izkušnja ostala v posebnem spominu.

Na dogodku, ki ga je v sodelovanju s Cineplexx Ljubljana Rudnik gostil Gig bar&burger v Supernova Ljubljana Rudnik, sta glavna igralca filma Tartinijev ključ Maks Kerševan in Svit Šturbej podelila tudi nekaj vstopnic za premiero filma, ki bo 13. oktobra v Cineplexx Ljubljana Rudnik. Vstopnice so že v prodaji. Film je nastal v produkciji Blade produkcija, sofinanciral ga je Slovenski filmski center, pomoč pri snemanju je nudila Viba film, soproducenta pa sta RTV Slovenija in Nu Frame.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO