5. julij 2023

Padla je prva klapa mladinskega filma Čao Bela

V tem tednu se je začelo snemanje slovenskega celovečernega glasbenega mladinskega filma Čao Bela v režiji Janija Severja.

Čao Bela je je mladinska drama o glasbeno nadarjeni gimnazijki Beli (igra jo Alisa Milićević), ki ustanovi svoj band. Film govori o sklepanju prijateljstev, prvi ljubezni, eksperimentiranju z alkoholom in drogami, o izzivih socialnih medijev, odsotnih starših, skratka o težavah današnjih najstnikov v iskanju lastnega izraza. Vlogo Belinega očeta igra hrvaški igralec Krešimir Mijić (znan po vlogah v filmih Koja je ovo država, Svećenikova djeca, Poslednji Srbin u Hrvatskoj), v filmu pa nastopijo tudi Suzana Krevh, Maruša Oblak in Ana Urbanc. Beline sošolce igrajo ljubljanski srednješolci, ki so v večini prvič pred kamero. 

Režiser in scenarist Jani Sever je pred začetkom filma povedal: »Čao Bela bo film o najstnikih in za najstnike. Z igralci, posebej mladimi, smo skupaj že več kot pol leta. In res so super. Vsa ekipa komaj čaka, da začnemo.« Direktor fotografije je Darko Herič, producentka Nina Jeglič, scenografinja Mateja Medvedič. Film nastaja v koprodukciji RTV Slovenija in s finančno podporo Sovenskega filmskega centra. Za avtorsko glasbo sta poskrbela Konstrakta in Milovan Bošković iz zasedbe Zemlja Gruva. V filmu nastopijo tudi priznani slovenski glasbeniki in skupine, kot so Neisha, Big Foot Mama, Nipke in Pero Lovšin. Snemanje bo do sredine avgusta potekalo v Ljubljani, v centru mesta in na Gimnaziji Poljane.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO