19. september 2022

Dve nagradi za dokumentarni film Iskre v času

Na pravkar končanem History Film Festivalu, ki je potekal od 13. do 17. septembra v Reki na Hrvaškem, je slovenski dokumentarni film Iskre v času prejel kar dve nagradi.

Film Iskre v času je na festivalu prejel glavno nagrado žirije. Režiser filma Jurij Gruden je prejel tudi nagrado za najboljšo režijo.

Žirija je ob tem zapisala, da bi bila lahko zgodba filma prikazana na mnogo načinov, a tako, kot jo je povedal Jurij Gruden predvsem veliko pove o njem samem: je polna ljubezni, humorja in zavedanja o kompleksnosti življenja. Ob nagradi za najboljšo režijo pa je dodala tudi, da je ta neznana, a pomembna zgodba o sanjačih, ki so sredi ničesar postavili eno najuspešnejših podjetij, pokazana z izvrsnim humorjem, močnimi protagonisti in odlično grafično animacijo.

Film Iskre v času pripoveduje o vrtoglavem vzponu in padcu slovenskega informacijsko-tehnološkega giganta Iskra Delta, ki se na vrhuncu hladne vojne znajde v zakulisju političnih spletk in bitk tajnih služb.

Film je nastal v produkciji Senca Studio iz Ljubljane ter soprodukciji z RTV Slovenija in Avi Film. Film je sofinanciral Slovenski filmski center.

Vir: Slovenski filmski center

POVEZANO