Neke druge priče

Neke druge zgodbe

  • Celovečerni igrani film
  • 114'
drama, kriminalni, omnibus, romantični
  • 2010
  • Hrvaška, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Irska

Neke druge zgodbe iz držav, ki so nastale na ozemlju nekdanje Jugoslavije, prikazujejo nove generacije, njihove dileme, dvome, upanje, njihov odnos do aktualnih problemov. Pet zgodb je polnih detajlov, ki odkrivajo lastnosti trenutnih političnih in družbenih dogajanj, v njih se lomijo refleksi sivega in rožnatega vsakdanjika. Glavni liki so bodisi tipični predstavniki okolja, v katerem živjo, ali

Neke druge zgodbe iz držav, ki so nastale na ozemlju nekdanje Jugoslavije, prikazujejo nove generacije, njihove dileme, dvome, upanje, njihov odnos do aktualnih problemov. Pet zgodb je polnih detajlov, ki odkrivajo lastnosti trenutnih političnih in družbenih dogajanj, v njih se lomijo refleksi sivega in rožnatega vsakdanjika. Glavni liki so bodisi tipični predstavniki okolja, v katerem živjo, ali pa so v globokem nasprotju s tem istim okoljem. Prikazujejo odnos mladih ljudi do tistega, kar je njihova realnost in mogoča bodočnost. Film ima skupno izhodiščno temo, ki v dramaturškem smislu povezuje vse zgodbe omnibusa. Ta tema je nosečnost, materinstvo in rojstvo novega življenja v vseh možnih pomenih tega eksistencialnega fenomena. Hrvaška zgodba: Ženska, ki naj bi rodila dvojčke, se sreča s strašno dilemo, ko ugotovijo, da ima eden od fetusov Downov sindrom. Srbska zgodba: Potem, ko je poskusila narediti samomor, se nosečnica znajde v bolnišnici, kjer sreča čudnega človeka. Bosanska zgodba: Dekle svojemu fantu skriva, da je noseča, saj ima svoj načrt za svoje in novo življenje. Makedonska zgodba: Mlado narkomanko po porodu obvestijo, da se je uprava porodnišnice odločila, da otroka dajo v posvojitev. Slovenska zgodba: Redovnica Lena zanosi. Toda ne gre za kakršno koli nosečnost, Lena, ki je vestna redovnica in se je pred časom zaobljubila molku, pač ne bi storila mesenega greha. Gre za brezmadežno spočetje. Lena si je paket za oploditev naročila preko interneta. Vseeno pa v samostanu ne more ostati, v civilnih oblekah mora ven, v civilni svet. Tako se Lena znajde sredi deželice, kjer vlada vseprisotni Kombinator, ki s svojimi potrošniškimi akcijami drži prebivalce krepko v pesti. Tudi Lena se znajde v njegovem mehanizmu. Edina možnost, ki ji je na voljo, je ta, da si v Kombinatorjevi Agenciji poišče moža, potem pa se lahko zaposli v enem od Mega Kombinatorjev. Toda Lena ima rahlo drugačno strategijo, ki jo po ovinkih pripelje do prav srečnega konca.

scenarij

scenaristka
scenarist
scenaristka
scenaristka
scenaristka

režija

režiserka
režiserka
režiserka
režiserka
režiserka

produkcija

producent
producent
producent
producentka
producentka
soproducent
soproducent/-ka
soproducent
izvršni producent

fotografija

direktor fotografije
direktor fotografije
direktor fotografije
direktor fotografije
direktor fotografije

glasba

avtor glasbe
avtor glasbe

montaža

montažer
montažerka
montažerka
montažer
montažer

scenografija

scenograf
scenograf
scenograf
scenografka
scenograf

kostumografija

kostumografka
kostumografka
kostumografka
kostumografka
kostumografka

maska

oblikovalka maske

zvok

oblikovalec zvoka
tajnica režije
("Slovenske zgodbe")
snemalec
kolorist
Premiera
2010
Premiera
08.06.2010, Novi Sad, Srbija
Alternativni naslovi
Some other stories (angleščina)
Neke druge zgodbe (slovenščina)
Žanr
drama, kriminalni, omnibus, romantični
Produkcijske države
Hrvaška, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Irska
Jezik
angleščina, bosanščina, hrvaščina, makedonščina, slovenščina, srbščina
Tehnični podatki
Razmerje slike
1,85:1
Trajanje in dolžina
114' / 3127 metrov
Barva
barvni
Snemalni format
film 35mm
Prikazovalni format
film 35mm
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
1,322,730.00 EUR

Stik z uredništvom