Leti... leti... leti... ženska!

  • Kratki dokumentarno-igrani film
  • 14'
  • 2002
  • Slovenija

Žensko telo je predmet reklamnih akcij, umetniškega ustvarjanja, ter zlorabljeno in posiljeno v vojnah. Je predmet navdiha in zlorabe. Izbranih je šest ustvarjalk: pesnica Vera Pejovič, oblikovalka Sonja Lebedinec, režiserka Jasna Hribernik, glasbenica Eva Čučkov, plesalka Jana Menger in deklica begunka iz vojnega območja. Skozi nedolžno otroško igro si dodelijo dele ženskega telesa; lase, oči, ro

Žensko telo je predmet reklamnih akcij, umetniškega ustvarjanja, ter zlorabljeno in posiljeno v vojnah. Je predmet navdiha in zlorabe. Izbranih je šest ustvarjalk: pesnica Vera Pejovič, oblikovalka Sonja Lebedinec, režiserka Jasna Hribernik, glasbenica Eva Čučkov, plesalka Jana Menger in deklica begunka iz vojnega območja. Skozi nedolžno otroško igro si dodelijo dele ženskega telesa; lase, oči, roke, noge, prsa in usta, ki jih vsaka od njih upodobi na svojem področju. Njhovo izpoved in način upodobitve kontrastiramo s posnetki teh delov telesa v reklamah, na reklamnih fotografijah in fotografijah iznakaženih žensk iz vojn.

Režija Polona Sepe
movie poster placeholder

scenarij

scenaristka

režija

režiserka

produkcija

produkcija
produkcija
Produkcijske države
Slovenija
Jezik
slovenščina
Tehnični podatki
Trajanje in dolžina
14'
Barva
barvni
Proračun

Vsi podatki o financiranju so pridobljeni iz uradnih virov. S strani producentov oziroma organizacij, ki so projekt finančno podprle.

Ocenjeni proračun
62,501.00 EUR

Stik z uredništvom